Salut
Teoriile afirma ca JUNG denumeste Anima zona inconstientã a bãrbatului si Animus sfera inconstientã a femeii.
Dupa cerecetarile mele facute dupa Visele proprii si ale cunostintelor si prietenelor FEMEI, pot face o afirmatie care o supun opinie voastre
In visele feminine pare Animusul ca modelul sau Perechea ideala, Sufletului PERECHE.
Conform obsevatiilor pe care le-am facut ANIMUSUL apare ca si un ghid, ca o Pereche care vrand sa se integreze, adica sa efectueze acea Casatorie cautata, ideala, ofera sfaturi si ghidare prin mesajele sale din interiooul visului.
Cind apare in vise, ANIMUSUL, este relationat mesajul cu cautarile individuale relativ la o RELATIE sau un aspect de Relationare din planul fizic, planul fizic avand o reflectare concreta in planul sufletesc sau al viselor, vorbesc aici de trairile si experientele desfasurate in dimensiunea astrala, in timpul visului.
ANIMA are o mult mai mare prezentare in mitologie, doarece, zic eu, exista o proportie mult mai mare din partea masculina de autori si cerecetatori ai Sufletului.
Iat-o pe Beatrice a lui Dante Algheri, idealizata in DIVINA COMEDIE, si transfigurata din iubirea pamainteana pina la fiinta alaturi de care Dante ajunge sa priveasca PARADISUL.
Aceasta femeie ideala i-a fost GHID spiritual, mulandu-se pe arhetipul ANIMEI si a unei PERECHI SPIRITUALE , ea fiind de fapt Sufletul pereche a lui Dante, mereu alaturi.
Attached files