Bun venit! Intra Inregistreaza-te

cautare avansata

Re: noutati de la revista Chiron

04 ianuarie, 2009 03:32
F intersant este simbolul lui CHIRON
sau NATURA ranita umana care este videcata de Eul intelept (Apollo, prin fiul sau Asclepios)

dar si CHIRON = jumatate om si jumatate centaur arata cum suntem de fapt noi, care avand in inconstient acea animalitate venim spre vindecare.

Rana de la piciorul centaurului Chiron era de la sageata otravita a lui Hercule, si s-ar putea sa evoce sageata care vizeaza o tinta interioara, adica lumea ascunsa a inconstientului.

In ASTROLOGIE, un alt domeniu iubit de Carl Jung,
CHIRON este PRIN DEFINITIE, marele vĂ¢nator, marele medic si preot, si simbolizeaza marea vindecare, mai ales sufleteasca. Este GHIDUL INITIATIC.

Conform Mitologiei grecesti,
Arsinoe a fost insarcinata cu Asclepius de catre Apollo, dar s-a indragostit de Ischys. O cioara l-a prevenit pe Apollo iar acesta a trimis-o pe Artemis, sora sa, Zeita fecioara (FECIOARA cu arme) sa o arda pe rug pe Arsinoe. Trupul a fost ars pe rugul funerar si de atunci penele albe ale Ciorii (pasare funerara si alchimica = Corbul negru) au ramas negre pentru totdeauna.
Apollo a scos copilul facand prima cezariana si l-a dat centaurului CHIRON sa-l ridice. Chiron l-a invata pe Asclepios arta chirurgiei si asa cum scrie Pindar in ODELE sale, l-a instruit a foloseasca prafurile medicale, plantele, incantatiile (mantre) si potiunile pentru dragoste si intreaga arta a vindecarii
asa ca Asclepius a devenit cel mai remarcabil doctor al timpului sau.
--------------
Ce inteleg eu citind acest extras al revistei este ca INCONSTIENTUL este Materia alchimistului sau acel Nigrendo = Corbul negru, in limbaj alchimic.
Jung de fapt prin alchimist numea omul sau omul in plin proces transformational.

In astrologia traditionala Soarele (Apollo) este o reflexie a Sufletului, deci f bine este numit fiul Soarelui, Asclepius= Eul intelept
Chiron este simbolul Initiatului si al celui care (centaurul jumatae om) si-a invins natura sa inferioara.

Prin Instruire, sau iluminare sau maturizare (alchimica sau psihica) aceasta natura NIGRENDO poate fi extrasa ( operatia de a scoate LUMINA sau AURUL ALCHIMIC sau COPILUL DE AUR al alchimiei) si devine ALBENDO ( de fapt si inainte acea materie era fiica sa adica copilul lui APOLLO, adica umana-divina, dar trebuia supusa VINDECARII sau albirii alchimic vorbind)
Este un proces de transformare Inconstient--> Constient prin procese psihice (si alchimice dupa cum spune Jung).
Miturile sustin prin continutul lor TOATE aceste procese psihice umane si de fapt toata mitologia, asa cum sustine si Jung este o invatatura transmisa si in acelasi timp o Vindecare, atata timp cat ea devine Constiinta sau INTELEGERE.

Acolo unde nu este inca lumina( deci nu s-a produs acea extractie) inca sta in intuneric materia sau procesele psihologice, este inca copil nenascut sau imatur.
Sper ca n-am gresit prea mult in limbajul folosit, dar aceasta este ideea care am receptionat-o citind materialul despre revista Chiron si sintetinzand si referirile doctorului Jung.
Subiect Autor Vizualizari Postat

noutati de la revista Chiron

Ioan Ionut 4779 30 decembrie, 2008 08:52

Re: noutati de la revista Chiron

Mariana LinDA 3060 04 ianuarie, 2009 03:32

Re: noutati de la revista Chiron

Ioan Ionut 3130 04 ianuarie, 2009 08:50

Re: noutati de la revista Chiron

Mariana LinDA 2714 07 ianuarie, 2009 06:47

Re: noutati de la revista Chiron

Ioan Ionut 2845 08 ianuarie, 2009 10:29

Re: noutati de la revista Chiron

Ana Drobot 3093 11 ianuarie, 2009 10:12Regretam dar numai utilizatorii inregistrati pot posta in acest forum.

Click aici ca sa intri