Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Ianuarie 2011

 

    Filme

Filmul Mahler on the Couch (2010) poate fi vă zut la The Castro pe 14 ianuarie 2011. Este vorba de întîlnirea din 1910 dintre Gustav Mahler şi Sigmund Freud. Mahler îi cere ajutorul lui Freud, fiind chinuit de soţia sa care îl înşeală . Întîlnirea e prilej pentru amintiri (flashback-uri).

Detalii la: http://germangems.com/films-at-the-castro-january-14

    Spectacole de teatru

Între 6-30 ianuarie 2011, este jucată piesa Hysteria de Terry Johnson la The Nora Theatre Company. Piesa e despre întîlnirea dintre Salvador Dali şi Sigmund Freud.  Dali vine la Freud pentru un ceai, dar adevăratul motiv pentru care vine este fiindcă ar dori să-l picteze.

Detalii la: https://www.theatermania.com/boston/discount-tickets/hysteria-or-fragments-o f-an-analysis-of-an-obsessional-neurosis_170309/

***

La Lyon are loc, pe 25 ianuarie 2011, un spectacol de teatru, Je ne sais quoi, Bron . Sigmund Freud spunea că ar detesta muzica, însă îi plăceau cantecele lui Yvette Guilbert, nu numai pentru că îi aminteau de Parisul tinereţii sale, ci mai ales pentru că aceste cîntece exprimau sentimente profunde, dorinţe, conflicte, umor în situaţii triste.

Detalii la:
http://www.lyon-france.com/Agenda-des-evenements/Je-ne-sais-quoi-Bron-2 011-01-25

    Conferinţe

La Universitatea Rostock, din Germania, are loc, între 13-15 ianuarie 2011, o conferinţă internaţională pe tema sportului şi a literaturii, Sport and Literature: An International Conference. Opusul jocului, cum spune Freud, nu e o ocupaţie serioasă, ci realitatea, iar un copil care se joacă seamă nă cu un poet care-şi imaginează realităţi alternative. De aici, am putea merge mai departe, spunînd că e o legătură puternică între un atlet (un jucător) şi un scriitor. Acest lucru nu e întotdeauna adevă rat, însă. Mulţi scriitori ş i intelectuali sunt împotriva sportului, împotriva efortului fizic şi a competiţiei. Conferinţa încearcă să provoace, să schimbe rezervă rile intelectualilor despre sport, să-l vadă ca pe un domeniu serios de studiu.

Detalii la:
http://www.h-net.org/announce/show.cgi?ID=173549

    Alte evenimente

Pe 13 ianuarie 2011, la Muzeul Freud din Londra, are loc Freud la National Portrait Gallery. Michael Molnar povesteş te despre vizita de cîteva zile a lui Freud la Londra, sprijinindu-se pe scrisorile si notiţele lui Freud. În 1908, Freud a fost la Londra şi ş i-a notat impresiile despre picturile pe care le-a văzut la National Portrait Gallery, de la Shakespeare la Byron.

.--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa