Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Ianuarie 2016

 

Prelegeri

Wiener Psychoanalytische Akademie organizează, pe 22 şi 23 ianuarie, prelegerea Dialog cu psihanaliza. Psihanaliza ş i universitatea - Utopie şi realitate. Fiecare universitate poate avea numai avantaje cînd este gata să adauge psihanaliza în programă, deoarece oferă o abordare unică pentru a î elege condiţia umană. Au fost multe discuţii pe aceasta tema (a se vedea  scrierile lui Freud din 1918).

***

Ecole de psychanalyse Sigmund Freud din Paris organizează, pe 20 ianuarie, o prelegere despre fantasmă.

***

Pe 16 ianuarie, la Societatea Elveţiană de Psihanaliză din Zürich, are loc prelegerea 100 Jahre: Sigmund Freud "Triebe und Triebschicksale", centrată pe lucrarea Instinctele ş i vicisitudinile lor.

Cursuri

Începînd cu 20 ianuarie, timp de trei ateliere, se organizează un curs despre Introducere în psihologia inconştientului de către Fundaţ ia Calea Victoriei din Bucureşti. Cursul îşi propune să ne înveţe cunoaşterea de sine prin tehnici psihanalitice. Sunt prezentate teoriile lui Freud, Jung şi Adler. Structura detaliată a cursului poate fi găsită la adresa: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2015/introducere-in-psihologia-inconstientul ui/

Grupuri de lectură

La Aix en Provence se organizează, pe 18 ianuarie, un atelier de lectură pe tema transferului şi afectului, centrat pe scrierea Psihoterapia isteriei, din Studii asupra isteriei . Atelierul face parte dintr-o serie de ateliere concentrate asupra transferului la Sigmund Freud. Detalii despre alte ateliere de lectură se găsesc la: http://psychanalyse-map.org/2015/10/18/acf-map-30-novembre-aix-en-proven ce-le-transfert-selon-freud-atelier-de-lecture-freudienne-1/

***

Joël Clerget organizează, în Lyon, grupuri-atelier de lectură. Pe 7 ianuarie se va discuta pe baza lucrării Abrégé de psychanalyse, Sigmund Freud, Oeuvres completes, t. XX, PUF.

***

Pe 23 ianuarie, la Sächsisches Institut für Psychoanalyse und Psychotherapie, se organizează un grup de lectură pe tema Psihologia de masă. Redescoperirea psihanalizei ca teorie socială. Lectura de bază (în aceli timp şi ceria de participare): Freud - Psihologia grupului şi analiza eului.

Workshop-uri

ACPI (Ateliers Cliniques Psychanalyse Institution) din Arles organizează, în parteneriat cu ALI, pînă în ianuarie 2016, seminarul de iarnă centrat pe Tehnica psihanalitică a lui Sigmund Freud.

***

ALI (Association Lacanienne Internationale) organizeaza, pe 24 ianuarie, la Paris, seminarul La technique psychanalytique de Freud.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa