Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Ianuarie 2017

Seminarii

Seminarul Freud lessen are loc pe datele de 9, 16, 23 şi 30 ianuarie la Wiener Psychoanalytische Akademie.

C ărţi

Pe site-ul amazon.co.uk, se pot pre-comanda urmă toarele cărţi: Three Essays on the Theory of Sexuality: The 1905 Edition, pînă pe 24 ianuarie, şi Freud: An Intellectual Biography de Joel Whitebook, pînă pe 31 ianuarie.

Prelegeri

Pe 14 februarie, la Trinity College, University of Toronto, are loc prelegerea Sigmund Freud and Social Justice in the Psychoanaltytic Tradition ţinută de Elizabeth Danto. Contrar imaginii caricaturale a lui Freud considerat un consolator al burgheziei, prelegerea ne oferă dovezi istorice din arhive despre misiunea socială a psihanalizei. Între 1920 şi 1938, în 10 oraşe diferite, prima ş i a doua generaţie de psihanalişti au creat o reţea transna ţională de centre pentru pacien ţi care oferea asistenţă gratuită pentru persoanele care altfel nu şi-ar fi permis un tratament.

***

Pe 14 ianuarie se aniversează 100 de ani de la apariţia eseului lui Freud Doliu şi melancolie. Cu această ocazie, are loc la Zurich o prelegere intitulată Sigmund Freuds Schrift "Trauer und Melancholie" - 100 Jahre danach. Zur Aktualität von Freuds Schrift in Theorie, Technik und Klinik der Psychoanalyse.

Grupuri de lectură

Pe 5 ianuarie, la Nichols Library, are loc o discuţie despre cartea Civilization and Its Discontents.

Workshop-uri

În Londra, la WPF Therapy Limited, are loc pe 21 ianuarie workshop-ul intitulat Unravelling the transference: Working in and with unconscious processes in the consulting room . Scopul este de a-i ajuta pe participanţi să-şi dezvolte abilit ăţile de a recunoaşte şi a înţelege mai bine transferul pentru a-l folosi eficient în practica lor clinică.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa