Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - februarie 2012

Muzică

2012 este un an aniversar, al 20-lea de existenţă a ACT Records, al cărui fondator, Siggi Loch, l-a prezentat lumii pe Esbjörn Svensson.

Radio.string.quartet.vienna s-a remarcat pe plan internaţional in 2007 cu interpretarea orchestrei Mahavishnu. Setul prezent de melodii (Radiodreams) vine cu ritmul de atunci, dar combinat cu melodii delicate şi tulburătoare, ca o călătorie prin ţara viselor, în cinstea lui Sigmund Freud. Setul cuprinde melodiile Ode an den Freud, Traffic to the Dolfin, Streets.

Detalii la: http://www.guardian.co.uk/music/2012/jan/05/radio-string-quartet-vienna-review?newsfe ed=true

Pictură

Artistul ucrainean Oleg Shuplyak a creat o colecţie de portrete cu iluzii optice. Acestea combină portrete ale unor personalităţi din lumea artei şi a ficţiunii cu peisaje din natură; durează cîteva minute sau e nevoie de o a doua privire pentru a înţelege secretele iluziilor optice. Printre personalităţile incluse în portrete se numără şi Sigmund Freud.

Picturile pot fi văzute la: http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/01/05/optical-illusions-amazing-visual-illusions_n _1185601.html?ref=uk

Filme

Ni se promit şi in 2012 filme despre vieţile unor personalităţi, printre care şi Sigmund Freud.

Detalii la: http://www.deccanchronicle.com/tabloid/glam-sham/historical-soiree-498

Filmul A Dangerous Method va fi lansat pe 10 februarie în Marea Britanie şi Irlanda.

Diverse

Scrieri ale lui Freud, online, gratuit, în limba germană, se găsesc la adresa: http://www.psychanalyse.lu/Freud/ Fişierele sînt actualizate periodic.

***

Pe 25 şi 26 februarie are loc o vizită la a treia casă a lui Freud din Londra. Vizita e ghidată de Jane Mac Adam Freud. Vizitatorii vor putea vedea mobile şi obiecte, o frumoasă colecţie de antichităţi, toate care l-au însoţit pe Freud din apartamentul său din Viena pînă după plecarea sa în exil, cînd acestea nu prea au fost văzute de public.

Poze şi alte detalii despre vizită la: http://revuepsycause.blogspot.com/2011/11/le-week-end-des-25-et-26-fevrier-2012.html

Expoziţii

Între 19 noiembrie 2011 şi 17 februarie 2012 are loc, la Biblioteca Sigmund Freud din Paris, evenimentul Corsin Vogel lire Freud? Ecouter Freud. La voix de Sigmund Freud réinterprétée. Corsil Vogel prezintă o expoziţie, vizuală şi sonoră, aflată la intrarea în bibliotecă. Corsin Vogel porneşte de la înregistrarea vocii lui Freud realizată de BBC, Londra, în 1938. Există în expoziţie cu imagini vizuale şi sonore create avînd ca inspiraţie singura înregistrare a vocii lui Freud.

Detalii la: http://lutecium.org/Announcements/msg00529.html

***

La Muzeul Sigmund Freud din Hampstead va fi expus un bust masiv al pictorului Lucian Freud, decedat în iulie 2011, creat de fiica sa, Jane McAdam Freud. Va avea loc în februarie o expoziţie importantă cu lucrările artistului.

Sculptura realizată de fiica sa poate fi văzută la http://www.artlyst.com/articles/lucian-freud-sculpted-by-daughter-in-final-mont hs

Conferinţe

Pe data de 25 februarie are loc o conferinţă, Is War Inevitable? An Interdisciplinary Conference, la New York. Tema conferinţei este inspirată de subiectul războiului, discutat în corepondenţa dintre Albert Einstein şi Sigmund Freud. Ce am învăţat în ultimii 80 de ani despre acest subiect, de cînd a fost discutat de Freud şi Einstein?

Detalii  la: http://www.facebook.com/notes/silberman-school-of-social-work-at-hunter-college/is-wa r-inevitable-an-interdisciplinary-conference-feb-25th-2012/288766941161076?ref=nf

Cursuri

În perioada 9 ianuarie-17 februarie, la Universitatea Dominicana din California, are loc un curs despre Schnitzler/Freud/Vienna. Atît Arthur Schnitzler cît şi Sigmund Freud au reprezentat Viena convenţională a acelor vremuri, însă ei au încercat, totodată, să lărgească limitele vieţii burgheze destul de restricţionate.

Cluburi de discuţii

La Sherlock Holmes Book Club, pe 11 februarie, va fi discutat romanul The Seven-Per-Cent Solution: Being a Reprint from the Reminiscences of John H. Watson, M.D. de Henry Ledgard. În acest roman e vorba de o colaborare între Sigmund Freud şi Sherlock Holmes într-un caz important.

Detalii la: http://www.bookwormomaha.com/event/sherlock-holmes-book-club-8

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa