Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Februarie 2015

Prelegeri

Pe 26 februarie, la München, are loc o prelegere pe tema celor trei eseuri despre sexualitate ale lui Sigmund Freud. Atît prelegerea cît şi discuţiile vor fi ţinute şi moderate de Wolfhard König.

***

Pe 4 februarie, la New York Psychoanalytic Society and Institute, are loc o prelegere ţinută de Eli Zaretsky pe tema eseului lui Freud Moise şi monoteismul.

Grupuri de lectură

În cadrul grupului psihanalitic de lectură (The Psychoanalysis Reading Group) al Universităţii Princeton, au loc, în semestrul de primăvară, pe 16 februarie, discuţii pe baza lecturii cazului Dora scris de Sigmund Freud.

***

În cadrul Manhattan Great Books Reading and Discussion Group din New York, pe 4 februarie au loc discuţii bazate pe lectura scrierii lui Freud Civilization and Its Discontents.

***

Pe 7 februarie are loc, la Paris, seminarul Dr. Jean-Jacques Tyszler, A la rencontre de Sigmund Freud, de data aceasta cu tema Doliu şi melancolie.

Piese de teatru

Pe parcursul lunii februarie, la Théâtre de la Roële din Nancy se joacă piesa numită Le visiteur. Este vorba despre un musafir primit de Dr. Sigmund Freud în timp ce trupele germane defilează prin Viena. Acest musafir spune că este Dumnezeu. Creatorul piesei plasează psihanaliza în contextul Vienei anului 1938 şi al dezbaterii pe tema: există Dumnezeu?

Alte evenimente

Pentru învăţămîntul francez secundar şi superior, printre textele de cultură generală pentru sesiunea 2015, se numără, la tema visului, cartea lui Freud Interpretarea viselor.

***

Pe 7 februarie, în Londra, are loc evenimentul Explore our Training in Psychoanalysis organizat de The British Psychoanalytic Association. În cadrul acestei zile deschise puteţi afla dacă aţi fi potriviţi pentru a învăţa munca de psihanalist, acum sau în viitor.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa