Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Martie 2013

Documentare

Pe youtube există un documentar despre teoria viselor a lui Sigmund Freud. Ni se spune, printre altele, că dorinţe le nedeghizate ar duce la o emoţie foarte puternică şi la trezirea din somn. Ni se expun teorii despre travaliul visului. Visul este la fel de important precum viaţa reală ("Dream life is as important as real life"). Fiecare vis ascunde de fapt o altă poveste decît aceea expusă de conţ inutul manifest ("In every dream, there is always another story. There is more than meets the eye.")

Documentarul poate fi accesat la: http://www.youtube.com/watch?v=x1CJCAvQsjQ

Prelegeri

Pe data de 7 martie va avea loc prelegerea intitulată Psycho-analysing Viennese Culture: Sigmund Freud and Modernism 1890-1914, susţinută de Dr. Jonathan Kwan (Universitatea Nottingham).

Detalii la: http://www.history.org.uk/resources/event_2653.html

Diverse

Alejandro Flores, un designer grafic din Barcelona, a creat imagini care să poată fi asociate seriei de conferin ţe 100 de ani cu Sigmund Freud, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la descoperierea psihanalizei.

Imaginile pot fi văzute la: http://www.coroflot.com/alejandroflores/100-Anys-de-Sigmund-Freud

***

Un artico l de Edie Jarolim se intitulează Viktor Kornmehl & Sigmund Freud's High School. Este vorba despre aceleaş i şcoli pe care le-au frecventat Kornmehl şi Freud. Ȋn 1865, după ce a fost instruit acasă şi apoi la o şcoală elementară particulară, Freud a studiat la Leopoldstädter Kommunalrealgymnasium. Pentru Freud a durat mai mult pîn ă la absolvire (8 ani), însă a absolvit cu felicitări în 1973 (deşi se descurcase mai bine la artele liberale decît la ştiinţ e). Freud a contribuit la sărbătorirea a 50 de ani de la înfiinţarea ş colii din 1914 cu un articol, Reflections on Schoolboy Psychology, articol publicat în broş ura de comemorare. Viktor Kornmehl probabil a absolvit prin 1926. Articolul despre Kornmehl face parte dintr-o serie de provocări acceptate de autorul blogului şi ar ticolului de a scrie despre istoria familiei sale. Blogul se află la adresa:
http://freudsbutcher.com/genealogy/viktor-kornmehl-sigmund-freuds-high-school/

***

A fost creat un ceas cu ş i despre Sigmund Freud. Din descrierea produsului, aflăm că e vorba să ne amuzam să descoperim ce gînduri îl frăm întă pe Freud, adică termeni precum invidie, sine, mama, eros, tata, sex.

Detalii, printre care ş i o imagine a ceasului, la: http://blog.yahoo.com/_3PY7OA5K7MFKU3PM3IRICL3L4Y/articles/1067974

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa