Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Martie 2017

Workshop-uri

La Center for Arts, Armory 191 Highland Ave Somerville, MA se organizează workshop-ul About Dreamwork. Participan ţii îşi vor explora con ţinutul viselor în cadrul unor discuţii de grup. Un concept de bază folosit în acest workshop este imagina ţia activă.

***

Psychotherapy Training Open Day se ţine la The Bowlby Centre din Londra pe 5 martie. În cadrul evenimentului va avea loc un workshop cu o privire de ansamblu asupra programei, o mostră de studiu de caz clinic, precum şi o discuţie despre abordări practice ş i teoretice.

Seminarii

În perioada 1-15 martie, Tavistock Centre din Londra organizează seminarii despre psihanaliză.

Prelegeri

Pe 27 martie are loc prima dintr-o serie de patru prelegeri despre Gîndirea lui Sigmund Freud la Universitatea Carolina de Nord, susţinută de Prof. Robert Paul Wolff. Prelegerea este deschisă oricui şi nu cere de la participan ţi cunoştinţe anterioare despre Sigmund Freud ş i psihanaliză. Este vorba despre o introducere a conceptelor, metodelor, ipotezelor şi rezultatelor muncii revoluţionare a lui Freud.

Cursuri

La Brooklyn Institute for Social Research are loc, în perioada 5 martie - 2 aprilie, cursul Strangers to Ourselves: An Introduction to Freud, ţ inut de Loren Dent. Cursul va prezenta în detaliu etapele operei lui Freud şi va informa studenţii despre principalele concepte şi despre modul în care au evoluat pe parcursul a peste patru decenii. Se va pune accent pe următoarele patru mari etape ale operei lui Freud: descoperirea psihanalizei prin tratamentul iste riei şi interpretării viselor; determinarea sexualităţii ca sursă primară în afecţiunile nevrotice; dezvoltarea tehnicilor terapeutice şi, în final, munca sa controversată în jurul conceptului de instinct al morţii.

Alte evenimente

Nataliya Snyadanko, de la Institutul de Stiinte Umaniste din Viena, este implicată într-un proiect de traducere a Interpretării viselor de Sigmund Freud din limba germană în limba ucraineană .

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa