Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Aprilie 2011

 

  • Grupuri de discii

Cifford Louie organizează pe data de 7 aprilie un grup pentru discutarea scrisorii de 7 pagini trimisă de Sigmund Freud c ătre Albert Einstein, despre război (Why War ?). Evenimentul are loc la San Francisco.

Detalii la: http://www.meetup.com/Great-Books-Discussion-Group-of-San-Francisco-C ivic-Center/events/17053333/

  • Piese de teatru

La Theatre Alliance of Greater Philadelphia, pe parcursul lunii aprilie, se poate vedea musical-ul A Passing Wind. Este vorba de o piesăă cu substanţățțțțțță şşşşşi mult umor. Naratorul este Sigmund Freud, iar povestea îl urmăăreşte pe Joseph Pujol, pe drumul parcurs de la brutar din privincie la celebritate în lumea spectacolului în Paris, în timpul perioadei Belle Epoque.

Detalii la: http://www.theatrealliance.org/event/passing-wind

  • Prelegeri

Pe 14 aprilie, prelegerea ţinută de Amy Herzog, Primal Scenes: Sigmund Freud, Coney Island, and the Staging of Domestic Trauma va aduce în discuţ ie teoriile lui Freud, care ar putea fi folosite pentru a îelege motivele profunde ale fascinaţiei publicului pentru atracţiile din Coney Island (printre acestea aflîndu-se Liliputia, Baby Incubators ş i World In Wax Musée).

Detalii la: http://www.coneyislandfunguide.com/Events/Lecture--Amy-Herzog-Primal-Sc enes-Sigmund-Freud-Coney-Island_4_14_2011-2741.htm

  • Expozii

La Science Musem din Londra va dura pî în aprilie inclusiv expoziţ ia Psychoanalysis: The Unconscious in Everyday Life. Aceasta e deschisă începînd din 13 octombrie 2011 şi explorează funcţionarea inconştientului.

Sunt consideraţi importanţi următorii artişti cu lucrările lor:

- Tim Noble şi Sue Webster - Bloody Haemorrhaging Narcissus (2009) - lucrarea are ca subiect complexul lui Narcis.

- Amelie von Harrach şi Damian Le Sueur - Un-known (2010) - este vorba de o oglindă în care reflecţia celui care se priveşte dispare pentru un moment.

- Joseph Kosuth - O.&A./F!D! (To I.K. and G.F.) (1987) - lucrarea sa evocă procesele de condensare şi substitie tipice viselor, prin combinarea de text şi imagini.

- Arnold Dreyblatt - The Wunderblock (2000) - lucrare ce explorează conceptul de memorie la Freud.

Detalii la: http://www.sciencemuseum.org.uk/about_us/press_and_media/press_releases/ 2010/10/psychoanalysis_press_launch.asp

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa