Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Aprilie 2015

 

Cărţi

Pe site-ul Amazon se pot comanda înainte de apariţie următoarele cărţi despre Freud şi psihanaliză: Freud and the Spoken Work: Speech as a key to the unconscious de Ana-Maria Rizzuto; Freud - Great Thinkers on Modern Life de Brett Kahr; The Freud Encyclopedia: Theory, Therapy, and Culture de Edward Erwin; Inside the Freud Museums de Joanne Morra, şi Freud - A Complete Introduction: Teach Yourself Book de Lionel Bailly.

***

Sigmund Freud de Roger Dadoun se află printre apariţiile recente ale Editurii Archipel. Este o carte despre viaţa si opera lui Sigmund Freud. După un sfert de veac consacrat cercetărilor în neurofiziologie, Sigmund Freud se angajează în autoanaliza care duce la crearea ştiinţei psihanalizei pe baza unei analizei viselor proprii şi abordării deschise a isteriilor şi nevrozelor. De vocaţie clinică, gîndirea freudiană încearcă să exploreze toate domeniile condiţiei umane: erotică, onirică, estetică, dar şi antropologică, schiţînd trecerea la posibilităţile unei psihanalize politice.

Cursuri

Pe un blog, în cadrul unui curs de engleză, Engl 220.03 din semestrul de primăvară, se recomandă lectura romanului Gradiva de Wilhelm Jensen, împreună cu paginile 143-196 din eseul lui Freud despre roman, Delusion and Dream in Wilhelm Jensen's Gradiva pînă pe 7 aprilie. Lectura eseului lui Freud are ca termen limită data de 9 aprilie.

Detalii la: http://eyegiene.sdsu.edu/2015/spring/calendargasm.html

Seminarii

Australian National University din Canberra organizează un seminar intitulat Childhood Sexuality in Early Twentieth Century Sexology and Psychoanalysis ţinut de Katie Sutton, pe data de 23 aprilie. Se va discuta şi despre unul din cele mai importante eseuri ale lui Freud, Trei eseuri despre teoria sexualităţii, datînd din 1905, unde apar concepte cheie precum complexul Oedip şi etapele pregenitale.

***

Seminarul Is Psychoanalytic Training for You? , organizat de Centrul pentru Studii Psihanalitice din New York, pe 10 aprilie, oferă informaţii şi răspunsuri la întrebările celor care ar dori sa devină psihanalişti. Dacă training-ul în psihanaliză este pentru cei doritori o cale de urmat, vor afla în urma acestui eveniment.

***

The Seattle School of Theology and Psychology organizează, pe 4 aprilie, un seminar intitulat Ego Psychology and Interpersonal Psychology: From Europe to America. Seminarul va fi centrat pe teoriile lui Freud: pornind de la "Unde este sinele, acolo va fi eul", celebrul dicton, ajungem la modelul structural al minţii propus de Freud. Seminarul doreşte familiarizarea participanţilor cu istoria psihanalizei.

***

Ecole de psychanalyse Sigmund Freud organizează, pe 9 aprilie, seminarul cu tema De la pulsion (Despre pulsiuni), la Paris.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa