Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Aprilie 2017

Conferinţe

Conferinţa The Familiar and the Unfamiliar din cadrul 30th EPF-Congress The Hague 2017 va avea loc în perioada 6-9 aprilie. Este vorba de o conferinţă organizată cu sprijinul European Psychoanalytical Federation.

În plus, anul 2017 marchează, în Ţările de Jos, 100 de ani de psihanaliză. Cei 100 de ani au început în 1917. Fundaţia Breukvlakken doreşte să arate publicului larg influenţa lui Sigmund Freud în societatea de astăzi. În 1917 s-a infiinţat Societatea Olandeză de Psihanaliză, aşa că 2017 marchează o aniversare de 100 de ani a influenţei lui Freud în Ţările de Jos la nivel instituţional.

Grupuri de lectură

Grupul de lectură Freud Lesen se va întîlni la datele de 6, 20 şi 27 aprilie, în Viena, la Academia psihanalitică . În cadrul acestui grup se discută scrierile lui Freud de după 1926.

Seminarii

Pe 6 aprilie are loc seminarul Rezistenţa în Psihoterapie, organizat de Asociaţia Româna de Psihoterapie Psihanalitică şi Fundaţia Româno-Olandeză pentru Psihoterapie Psihanalitică. Evenimentul are loc la Bucure şti, la sediul Fundaţiei Româno-Olandeză pentru Psihoterapie Psihanalitică din str. Dr. Lister nr. 10, Cotroceni, şi are ca motto: "Lucrul cu rezisten ţa este o parte a travaliului analitic care determină cele mai mari schimbari în pacient şi care distinge tratamentul psihanalitic de orice alt fel de tratament" (Sigmund Freud). Evenimentul doreşte să se adreseze atît celor care profesează în domeniu, cît şi neiniţiaţilor în practica clinică.

Cărţi

The Late Sigmund Freud Or The Last Word on Psychoanalysis, Society, and All the Riddles of Life, de Todd Dufresne, Lakehead University, Ontario, va apărea în aprilie 2017. Lucrarea este o apărare plină de vi aţă, echilibrată şi ştiiifică a lui Freud şi a operei sale, precum şi o reevaluare majoră a psihanalizei. În concluzie, o carte de interes pentru toţi cititorii lui Freud.

Spectacole

Piesa Freud/'s Last Session se va juca la Harold Green Jewish Theatre Company, î n Greenwin Theatre, pe 22, 23, 25, 26, 27, 29 şi 30 aprilie.

Alte evenimente

Pe 2 aprilie se organizează un tur pentru a explora amintirile familiei lui Freud din Hampstead. Sigmund Freud a fugit din Viena ocupată de nazişti în 1938.

--
Pagină de Ana Drobot.

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa