Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Mai 2013

 

Conferinţe

La Melbourne Brain Center, pe 18 mai, are loc o conferinţă despre Freud. Această conferinţă a început în momentul în care un grup de tineri intelectuali din departamentul de politică şi-au găsit un mentor, pe profesorul Alan Davies, şi apoi au pornit în explorarea apl icaţiilor şi influenţelor teoriilor psihanalitice asupra contextu lui cultural mai larg. Conferinţa este pentru oricine e interesat de modul în care teoriile psihanalitice se inter sectează cu lumea noastră sociopolitică

***

Între 17 şi 19 mai, în SUA, la Universitatea Chicago, are loc conferinţa Which Way Forward for Psychoanalysis? First Annual Conference of the Society for Psychoanalytic Inquiry. Principalul subiect dezb ătut este situaţia psihanalizei astăzi, ş i anume cum este văzută de către public, ce se crede despre durata unui tratament prin psihanaliză , eventuala ostilitate faţă de psihanaliza, pe scurt, încotro se îndreaptă psihanaliza în zilele noastre.

Cursuri

Pe data de 25 mai, la liceul Mosman din Sydney are loc un scurt curs despre psihanaliză la Freud ş i Lacan. Teoriile lor sunt prezentate comparativ. Cursul include următoarele subiecte: psihanaliza la Freud şi Lacan şi contribuţia acestora; inconş tientul, pulsiunile şi sexualitatea la Freud şi Lacan; Interpretarea viselor de Freud şi Ecrits de Lacan; dorinţa la Freud şi Lacan. 

Seminarii

Pe 14 mai ş i 11 iunie, la Montpellier are loc un seminar despre psihanaliză şi Sigmund Freud. Seminarul se bazează pe seria de conferinţe susţinute de Freud în dou ă etape 1915-1916/1916-1917 pentru publicul larg vienez. Totul este acolo: atît bazele teoriei cît şi ale practicii.

***

Un seminar gratuit despre Freud oferă GRUPO CERO din Madrid. Este vorba despre un seminar care se ocupă de opera lui Freud. Seminarul este transmis în limba franceză pe Internet în toat ă lumea. Detalii la: www.grupocero.org.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa