Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Iunie 2014

 

  • Seminarii

Un seminar de lectură de text psihanalitic are loc pe 5 iunie, în Lyon. Se va discuta textul Construcţii în analiz ă (1937) de Sigmund Freud.

  • Grupuri de lectură ş i discuţii

Miercuri, 25 iunie, are loc, la ora 21.00, la Colombes, o întîlnire a grupului care lecturează din Interpretarea viselor a lui Sigmund Freud, întîlniri ce au început încă din 22 ianuarie 2014. Calea regal ă spre inconştient, visul nu încetează să ne surprindă ş i să ne înveţe lucruri noi.

***

Lîngă Starbucks, în Arlington, în luna iunie (4, 11, 18, 25 iunie), are loc o întîlnire a grupului de discuţ ii despre Sigmund Freud şi Interpretarea viselor. Se vor discuta capitolele VI-VII.

***

Pe 18 iunie, la Aix-en-Provence, are loc un atelier de lectură freudiană pe tema isteriei. Se va discuta despre cazul Dora.

***

Pe 2 iunie, în Varna, se va întîlni un grup de discuţie în sala bibliotecii "P. Slaveykov". Discuţia se va centra pe întrebarea "care este rolul teoriilor şi metodelor lui Freud astăzi?"

  • Cursuri

La Appalachian State University, în luna iunie au loc sesiunile de orientare pentru cursul Tangents: Freudian Dream. Este un curs despre lucrarea clasică a lui Freud, Interpretarea viselor. În timpul semestrului vor fi explorate şi analizate visele şi teoriile lui Freud.

  • Workshop-uri

Pe 7 iunie va avea loc un workshop inspirat din The Talking Cure, centrat pe Sigmund Freud ş i arta povestirii, la Muzeul Akron Art din SUA.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa