Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Iunie 2017

Conferinţe

Între 1 si 4 iunie are loc International Psychoanalytic Conference în Belgrad, organizată pentru prima dată de 12 societăţ i psihanalitice din 9 ţări învecinate.

***

La Byron House, din Maida Vale, Londra, are loc, între 9 si 10 iunie, la Institutul de Psihanaliză, Poetry and Psychoanalysis Conference: Creative Borders and Boundaries.

Prelegeri

Freud Memorial Lecture 2017 va fi ţinută la Universitatea din Essex, pe 2 iunie, şi are subiectul Catastrophic Change and the Shape of What we Know. Este vorba despre explicaţiile psihanalitice ale proceselor inconştiente care leagă probleme actuale de sursele lor de la începutul vie ţii - cu traume, conflicte, pierderi.

Grupuri de lectură

WPF Therapy Limited, 23 Magdalen Street, din Londra, organizează un workshop de 8 şedinţe. Acestea au loc astfel şi urmează să discute urmă toarele subiecte: pe 5 iunie, despre inconş tient; pe 12 iunie, despre interpretarea viselor; pe 19 iunie, despre realitate şi pl ăcere; pe 26 iunie, despre sine, eu şi supraeu. Pe 3 iulie, se va discuta despre anxietate, nevroză şi fobii; pe 10 iulie, despre probleme sexuale; pe 17 iulie, despre Doliu şi melancolie; pe 24 iulie, despre Indispoziţ ie în civilizaţie.

Workshop-uri

La Secţiunea clinică din Rennes se organizează, în cadrul asociaţiei Uforca-Rennes pentru formare permanentă, atelierul de introducere în psihanaliză, despre psihopatologia vieţii cotidiene. Pe 8 iunie are loc ultimul seminar, pe tema simptomului.

 Cărţi

Una din cărţile publicate în luna iunie este A General Introduction to Psychoanalysis, de Sigmund Freud, Stephen Wilson şi Tom Griffith. Cartea a fost scris ă în timpul Primului Ră zboi Mondial, dintr-o serie de prelegeri ţinute la Universitatea din Viena, însă a trebuit să aş tepte finalul războiului pentru a fi făcută cunoscută lumii vorbitoare de limba engleză . Cartea a fost publicată la editura Wordsworth Editions Ltd şi poate fi comandată de pe site-ul boomerangbooks.com.au. De pe acela şi site poate fi cumpărat ă o altă carte publicat ă în iunie, la editura Penguin Books Ltd., Civilisation and Its Discontents de Sigmund Freud.

Alte evenimente

La Institutul Sigmund Freud din Frankfurt am Main are loc evenimentul Zilei Internaţ ionale a Asociaţiei Europene Psihanaliză şi Societate. Se va discuta despre protest şi dispută pe 26 iunie, în Avignon, Franţa.

--
Pagină de Ana Drobot.

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa