Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Iulie 2013

 

Conferinţe

Pe 26 si 27 iulie are loc o conferinţă la Royal College of Art, Kensington Gore, Londra, cu titlul The Fragmented World of Psychoanalysis: Is Dialogue Possible? Se va discuta despre psihoterapie în viaţa de zi cu zi aşa cum apare în scrierile lui Freud. De asemenea, se va discuta şi despre teoriile lui Jung tot legat de subiectul psihoterapiei aplicată în viaţa de zi cu zi.

***

Pe 24 iulie are loc, în Noua Caledonie, o conferinţă despre legăturile lui Freud cu Noua Caledonie. Conferinţ a va discuta despre modul în care Atkinson şi Freud înţeleg originile legii ş i societăţii.

Grupuri de lectură

Pe 7 si 21 iulie se va discuta, în cadrul seriei de grupuri de lectură şi semnarii organizate de NCSPP (Northern California Society for Psychoanalytical Psychology), despre lucrarea lui Freud Doliu şi melancolie.
Detalii la:
http://www.ncspp.org/events/creative-reading-series-freud

Cărţi

Pe 9 iulie va fi publicat, în SUA, romanul Freud's Mistress, de Karen Mack şi Jennifer Kaufman. Romanul zugrăveşte Viena sfîrşitului de secol din vremea lui Freud. Subiectul principal îl reprezintă relaţia dintre Freud şi cumnata sa, Minna Bernays. Minna ne este prezentată ca fiind fascinată de teoriile lui Freud. Ficţiunea şi adevărul despre Freud se amestecă în acest roman.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa