Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Iulie 2012

Conferinţe, prelegeri, discuţii

Pe 2 iulie are loc evenimentul Einstein and Freud: Why War? la Spanish Club. Această întîlnire va fi împărţită în patru secţiuni: 1) o prezentare generală; 2) prezentările mai multor vorbitori; 3) discuţii libere; 4) mini-prelegeri.
Detalii la:
http://files.meetup.com/3163902/EinsteinFreud.pdf

***

Între 19 şi 22 iulie, la New York, are loc o conferinţă intitulată Art and Psyche in the City . Include prelegeri, workshop-uri, prezentări. Programul conferinţei oferă bilete cu reducere participanţilor pentru piesa Freud's Last Session de vineri, 20 iulie. După piesă urmează o discuţie.

Tot în cadrul conferinţei are loc la Muzeul de Arta Rubin un eveniment intitulat Dreamover, care se va desfăşura începînd cu sîmbătă, 21 iulie, ora 8 PM şi pînă duminică, 22 iulie, ora 9 AM. Acest eveniment reprezintă o ocazie unică pentru a face din Muzeul Rubin un spaţiu al viselor. Este vorba de un fel de petrecere în pijama dar şi de o noapte petrecută la muzeu lîngă o operă de artă creată pentru musafiri. Cînd se trezesc visătorii, dis-de-dimineaţă, vor fi întîmpinaţi de persoane care ştiu să interpreteze vise. Aceşti experţi îi vor ruga să-şi povestească visele în timp ce se află într-o stare între somn şi trezie. După aceea, un analist jungian îi va ajuta să-şi intrepreteze visele.

Detalii la: http://www.cvent.com/events/art-and-psyche-in-the-city-conference/event-summary-26c0 ef5efaa349c78b7e24514805b743.aspx

Expoziţii

În zilele de 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12 şi 13 iulie este deschisă expoziţia Sigmund Freud , cu intrare gratuită, la Muzeul Karpeles Manuscript din Tacoma. Este vorba de o prezentare a teoriilor lui Freud despre psihanaliză, spre exemplu despre interpretarea viselor. Detalii la: http://www.weeklyvolcano.com/events/17047/

Cărţi

Printre recomandările recente de cărţi de pe site-ul editurii Hatchards, se află şi un roman în care are o scurtă apariţie Sigmund Freud ca personaj. Este vorba de Waiting for Sunrise de William Boyd. Acţiunea romanului are loc în Viena anului 1913. Personajul principal, un tînăr actor englez, întîlneşte o femeie frumoasă în timp ce se află în sala de aşteptare a unui psihiatru. De atunci, se simte vindecat, iar cultura şi societatea vieneze îi devin deschise. Astfel ajunge să-l cunoasca pe celebrul Sigmund Freud într-o cafenea.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa