Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Iulie 2017

Cărţi

La Editura Cartex a apărut cartea Sigmund Freud, Vis şi interpretare. Din descrierea cărţii, din studiul introductiv de Lucian Pricop, este vorba de un "Rezumat, capitol suplimentar, lucrare de popularizare, mic expozeu de psihanaliză a visului", ş i, "Totuşi, contrar aparenţ elor, acest text de cîteva zeci de pagini nu este doar un erzat al teoriei visului ci un studiu în sine, pentru că aici este expusă cu claritate metoda care permite înţelegerea visului ca parte a inconştientului."

***

După biografia lui Freud, de Elisabeth Roudinesco, apar două cărţi despre Freud: una de autorul Joel Whitebook: Freud: An Intellectual Biography, şi a doua, Cold War Freud, de Dagmar Herzog. Cartea lui Whitebook nu este exhaustivă; ea oferă însă informaţii bine-documentate ş i în ordine cronologică despre teoriile cele mai importante dezvoltate de Freud, şi, de asemenea, despre cele mai importante legături intelectuale, cu Wilhelm Fleiss în anii 1890 şi Carl Jung la începutul anilor 1900. Cartea lui Herzog se ocupă de istoria psihanalizei şi a implicării politice a acestei ştiinte in perioada dintre cel de-al doilea r ăzboi mondial şi anii 1990.

***

Psihologia sărbatorii de Sigmund Freud este disponibilă gratuit, online, pentru lectură , în limba franceză: https://www.atramenta.net/lire/psychologie-de-la-fete/29426

Conferinţe

Deadline-ul pentru trimiterea unei propuneri de articol pentru conferinţa internaţională ICPTSF 2017: 19th International Conference on Psychoanalytic Theory and Sigmund Freud, organizată în Melbourne, Australia, pe 29-30 noiembrie 2017, este luna iulie. Detalii la: https://www.waset.org/conference/2017/11/melbourne/ICPTSF

Workshop-uri

Interpretarea viselor este titlul seminarului ţinut de Clive Sutton, lector în psihologie la Truro College. Evenimentul are loc între 27-30 iulie în Cornwall, la St Germans. Membrii din public vor fi invitaţi să se ofere voluntari pentru interpretarea propriilor vise ajutaţi de Sutton şi apoi vor avea ocazia să ajute la interpretarea viselor altor membri.

***

În cadrul Şcolii de vară a Universităţii Sigmund Freud din Viena din 3-7 iulie, vor avea loc, printre alte prelegeri, şi ateliere despre concepte şi metode de tratament psihanalitice, precum ş i despre interpretarea viselor după metoda freudiană.

--
Pagină de Ana Drobot.

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa