Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - August 2014

"Există infinit mai mulţi oameni care acceptă civilizaţia ipocriţi decît oameni cu adevărat şi real civilizaţi" (FREUD)

  • Dezbateri

La Café Philo, din satul Salleboeuf, pe 4 august, vor avea loc dezbateri despre Freud. Pentru eveniment este anunţat un citat din Eseurile de psihanaliză ale lui Freud: "Il existe infiniment plus d'hommes qui acceptent la civilisation en hypocrites que d'hommes vraiment et réellemnent civilizes".

***

Cercul Sigmund Freud are activităţi la Ambasada Austriei din Alger.

  • Cursuri

La U3A Naturaliste University of the Third Age din Busselton WA va avea loc un curs Freud pentru începă tori. Prima întîlnire a fost pe 23 iulie. Formatul acestui curs este încă în lucru, şi se anunţă o serie de aproximativ opt discuţii pe teme psihanalitice, teorie şi practică. Detalii la: http://www.u3anaturaliste.com.au/freud-for-beginners

  • Alte evenimente

Pe 6 august, pe Myrtle Avenue, Stockholm Bushwick, NY au loc o prelegere şi o discuţie pe tema psihanaliză şi politică . Perspectiva lui Freud asupra societăţii şi politicii a fost descrisă drept pesimistă. Psihicul a fost descris ca plin de sentimente de agresiune şi vinovăţie în cadrul vieţ ii sociale. În acelaşi timp, psihanaliza a dat posibilitatea unei mai bune înţelegeri a individului. Printre scrierile propuse spre lectură pentru a participa la discuţ ii se află Group Psychology and the Analysis of the Ego de Sigmund Freud.

***

Site-ul The European Graduate School pune la dispoziţ ie texte gratuite ale lui Sigmund Freud, împreuna cu o biografie a sa: http://www.egs.edu/library/sigmund-freud/articles/

***

Oraşul Viena este prezentat pentru vizitatori ca fiind oraşul lui Freud. Turul organizat conţine elemente din istoria lui Freud şi a psihanalizei. Turul începe de la Muzeul Sigmund Freud, locul unde părintele psihanalizei a trăit ş i lucrat timp de 47 de ani. Istoria psihanalizei va fi urmărit ă în compania unui expert, care va vorbi în sala de aşteptare ocupată odinioară de pacienţii lui Freud. Urmează vizita în campusul Spitalului General din Viena, locul unde Freud şi-a început cariera. Apoi, o trecere pe lîngă Narrenturm, un azil pentru bolnavii mintal din secolul 18, prilej cu care se va contextualiza istoria ş i progresul atitudinilor faţă de bolile mintale. După o plimbare prin parcul Sigmund Freud, turul se va sfîrşi la Café Landman, una din preferatele lui Freud şi intelectualilor sfîrşitului de secol.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa