Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - August 2016

Grupuri de lectură

Grupul de lectură Freud din Frankston, Australia, organizează pe 1 august o discuţie centrată pe textul Psihopatologia vieţii cotidiene (1901), din volumul VI al Standard Edition Sigmund Freud.

***

Grupul de lectură Bay Bridge Freud din Oakland, CA, organizează, pe 4 august, o întî lnire la BitterSweet Café. Aceasta este a două întîlnire a grupului. Acum se doreşte citirea părţii a doua din The Freud Reader de Peter Gay. Operele selectate pentru discutat sunt: Interpretarea viselor, Despre vise, Trei eseuri asupra teoriei sexualităţii. Despre cazul Dora şi alte opere se va discuta în cursul celei de-a treia întîlniri.

Cărţi

A General Introduction to Psychoanalysis de Sigm und Freud poate fi luată gratis în ediţia pentru Kindle pînă la 31 august. Detalii la: https://www.amazon.co.uk/General-Introduction-Psychoanalysis-Sigmund-Freu d-ebook/dp/B006IZ8VJI

Cursuri

Cursul Introduction to Law and Psychology organizat de Simon Fraser University are ca punct de plecare faptul că în 1906, Sigmund Freud a declarant, într-un discurs pentru judecătorii din Austria, că psihologia se poate aplica în sistemul legal.

***

Un curs intitulat Introducere în psihologia inconştientului are loc la Bucureşti, între 16-18 august, şi e organizat de Fundaţia Calea Victoriei. Cursul cuprinde trei teme mari: bazele psihologiei inconştientului (Freud, Adler, Jung), structura şi dinamica inconştientului şi căi de cunoaştere a propriului inconştient. Detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2015/introducere-în-psihologia-inconştientului/

Spectacole

Pentru a înţelege mai bine relaţia cuvintelor de duh cu inconştientul, comedianul stand-up Alex Sergeant, fost lector universitar, urmează să ne prezinte conceptele psihanalizei într-un mod care ne va amuza şi ni le va şi clarifica. Spectacolul va avea loc în perioada 1-28 august la Camden Fringe.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa