Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Actualităţi

 

  • Expoziţii

Între 5 august şi 13 septembrie 2009, la Freud London Museum, are loc expoziţia Myths in Mind. Aceasta oferă vizitatorilor ocazia de a privi de aproape cele mai preţioase antichităţi ale lui Freud, şi, de asemenea, să le plaseze în contextul căruia îi aparţin.

Freud a fost un colecţionar avid şi s-a înconjurat, în biroul său, de obiecte preţioase aparţinând unei varietăţi de culturi.

De asemenea, mai este şi o a doua expoziţie, Freud in His Time: Freud's Diary Notes 1929-1939, care oferă contextul mai larg al vieţii şi operei sale, precum şi al pasiunii lui pentru călătorii şi colecţionarea de antichităţi.

  • Conferinţe

Pe 25 august 2009, la Freud London Museum, Sander Gilman va vorbi pe tema Obesity, Psychoanalysis, and Contemporary Society ( Despre obezitate, psihanaliză şi societatea contemporană). Gilman este istoric cultural, cercetător al psihanalizei freudiene şi autorul unei cărţi, Fat – a Cultural History of Obesity . Cartea este despre obezitate, o boală ce ameninţă lumea modernă. Autorul face o istorie culurală, fiind preocupat de semnificaţiile culturale care au fost ataşate obezităţii de-a lungul timpului şi cu explorarea implicaţiilor acestora pentru societate.

  • Spectacole

Piesa lui Mark St. Germain, Freud's Last Session, revine, în perioada 14-30 august 2009, la   Barrington Stage Company, BSC Stage 2 theatre, Pittsfield. Freud şi Lewis vor mai dezbate chestiunea existenţei lui Dumnezeu, la cererea patronilor, pentru nişte spectacole în plus. Pentru aceasta însă a fost anulată producţia BSC Musical Theatre I'll Be Damned.

Mark St. Germain a creat o întreagă piesă formată dintr-un singur act pornind de la o întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă Sigmund Freud şi C.S. Lewis s-ar fi întâlnit?

Ideea i-a venit datorită unei cărţi scrise de Dr. Armand M. Nicholi Jr., The Question of God. Pe scurt, este vorba despre o întrebare, dacă există sau nu Dumnezeu, la care Lewis a răspuns da, iar Freud nu. Pentru piesa sa, St. Germain va dezvolta aceste răspunsuri printr-o serie de argumente, cuvinte de spirit, dar şi prin alte întrebări, multe din acestea fiind preluate din scrierile celor două personalităţi.

Martin Rayner a jucat rolul lui Sigmund Freud aflat pe moarte, iar Mark H. Dold rolul tânărului C.S. Lewis.

  • Alte evenimente

Până la data de 6 septembrie 2009 este prezentatã la sala J a bibliotecii de studiu de a Bibliothèque Nationa le France o selecţie de 13 scrieri centrate pe operele lui Freud şi în special asupra corespondenţei sale. Aceasta cu ocazia aniversării a 70 de ani de la moartea lui Sigmund Freud.

--
Pagină realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa