Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Septembrie 2010

 

  • Filme

La Freud Museum din Londra va avea loc pe 14 septembrie proiecţia filmului 1919, cu un discurs introductiv al regizorului Hugh Brody care va avea şi un dialog cu psihanalistul ş i analistul de film Andrea Sabbadini. Ei vor oferi răspunsuri la întrebările spectatorilor după vizionarea filmului.

1919 (1985) este un film despre Sophie Rubin şi Alexander Scherbatov, despre care se spune că ar fi ultimii pacienţi în viaţă ai lui Sigmund Freud. Hugh Brody ş i Michael Ignatieff au creat personajele bazîndu-se pe două din cazurile descrise de Freud, au inventat nume pentru aceste personaje şi au plasat acţiunea laViena, în 1970.

Sophie Rubin (Maria Schell) se întoarce la Viena după exilul in SUA pentru a-l gă si pe Alexander Scherbatov (Paul Schofield), un aristocrat rus. Cei doi îşi povestesc amintirile din 1919, menționînd confesiunile pe canapea ş i impactul nazismului asupra vieţii lor.

Mai multe detalii la: http://www.freud.org.uk

  • Prelegeri

Pe 23 septembrie are loc, la Muzeul Freud din Londra, prelegerea lui Gary Lachman, Freud, Jung, and the Black Tide of Mud. Prelegerea va fi centrată pe relaţia lui Freud şi Jung cu fenomenele oculte, cum a afectat acest subiect relaţia lor. Freud, deşi a oferit explicaţii ştiinţifice pentru fenomenele oculte, avea totuşi o atitudine ambivalentă faţă de acestea. Cît despre Jung, de şi azi e asociat cu fenomenele oculte, cu misticismul, şi-a informat cititorii că el nu era un mistic. Această prelegere are loc la data împlinirii a 71 de ani de la moartea lui Freud.

Mai multe detalii la: http://www.freud.org.uk

  • Spectacole

Pe 29 septembrie, la Freud Museum din Londra, are loc o seară muzicală Dr Freud's Cabaret inspirată de un viitor spectacol de teatru. Charlotte Grieg şi Anthony Reynolds prezintă un set de cîntece din acel spectacol de teatru. Cîntecele fac auzite vocile primilor pacienţi ai lui Freud, spre exemplu Anna O., Dora, Omul cu lupii, Omul cu sobolani, Micul Hans, prezentînd experienţa trăită de aceştia. Charlotte si Anthony vor cînta solo şi în duet, acompaniindu-se la pian, chitară şi clarinet. Va fi o scurtă sesiune de întrebari şi răspunsuri după concert.

Mai multe detalii la: http://www.freud.org.uk

  • Cursuri

Între 30 septembrie si 16 decembrie are loc un curs la Freud Museum din Londra, Introducing Freud at the Freud Museum, despre teoriile lui Sigmund Freud şi cum au fost acestea dezvoltate. Cursul va avea loc seara.

Mai multe detalii la: http://www.freud.org.uk

--
Pagină realizată de Ana Drobot.

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa