Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Septembrie 2012

 

Articole

Numă rul pe august-septembrie 2012 al revistei The London Magazine include un articol despre Sigmund Freud: The Courage of the Conquistador: Sigmund Freud and the Mapping of the Unconscious. În acest articol, autorul Peter Abbs explorează ideile psihanalistului innovator prin scrisorile lăsate de Freud.

Detalii la: http://www.inpressbooks.co.uk/new-arrivals/the-london-magazine-august-september-2013/

Cărţi

O recenzie a cărţii Introductory lectures on psychoanalysis by Sigmund Freud, ediţia James Strachey, se află pe site-ul youtube la următoarea adresă: http://www.youtube.com/watch?v=I178gWsiFfA

Conferinţe

Între 21 şi 22 septembrie are loc o conferinţă, Psychoanalysis in the Age of Totalitarianism, la Londra, la Wellcome Collection Conference Centre din Euston Road. Conferinţa va reuni istorici, sociologi şi psihanalişti pentru a explora impactul celui de-al doilea razboi mondial ş i totalitarismului asupra psihanalizei, precum şi al psihanalizei asupra înţelegerii războiului şi sistemelor totalitare.

Diverse

Despre Buenos Aires se spune că este nu numai oraşul tango-ului dar şi al psihanalizei. Buenos Aires poate fi numit chiar şi capitala psihanalitică a lumii. Aceasta pentru că există un psihanalist la fiecare 120 de locuitori ai metropolei. Andres Rascovsky e de părere că înclinaţia pent ru asfel de servicii e din cauză că Buenos Aires îi face pe locuitori să sufere. Există chiar şi un cartier numit "Villa Freud" pentru că există foarte mulţi psihanaliş ti în acest oraş. Faima terapiei psihanalitice este reflectată şi în succesul spectacolelor de teatre şi televiziune.

***

Un omagiu adus lui David Rakoff într-un articol din washingtonblade.com. Rakoff a murit în august şi era un eseist umorist celebru care a realizat în Manhattan de Crăciun în 1996 în vitrina magazinului Barneys New York o replică a biroului lui Sigmund Freud, unde se află inclusiv celebrul personaj Freud. Personajul Freud era jucat de Rakoff, care discuta cu "pacienţii" pe care îi invita pe canapea.

***

Pe 11 septembrie are loc un workshop la The Centre for German-Jewish Studies de la Universitatea din Sussex. Este sărbătorită cea de-a 75a zi de naş tere a profesorului Edwards Timms. Timms este cunoscut pentru cercetările sale despre evreii din Viena secolului XX. Datorită metodelor sale inovatoare, Timms a inspirat o nouă generaţie de cercet ători să privească altfel viaţa şi opera unor intelectuali de renume precum Sigmund Freud.

***

Pe site-ul ebay are loc o licita ţie pentru o medalie de bronz din Franţa din anul 1939 cu chipul lui Sigmund Freud. Licitaţia durează pînă pe data de 25 septembrie.

Detalii la: http://www.ebay.com/itm/Sigmund-Freud-Austrian-Jewish-neurologist-1939-French-bronz e-medal-Duboc-/200811768863

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa