Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Octombrie 2012

Expoziţii

Între 19 octombrie 2012 ş i 13 ianuarie 2013, Whitney Museum of American Art din New York organizează o expozi ţie de pictură, desene ş i fotografii numită Real/Surreal. De remarcat este că organizatorii subliniază contribuţia teoriilor lui Sigmund Freud la suprarealism. De asemenea, ei spun că teoriile lui Freud oferă o descriere perfectă a lucrărilor din această expozi ţie care pune sub semnul întrebării distincţia dintre realism şi suprarealism.

Conferinţe ş i workshop-uri

În perioada 2-9 octombrie sînt organizate , odată cu o croazieră pe Dunăre, detre revista franceză Psychologie Magazine, conferinţe şi workshop-uri pe teme de psihanaliz ă pentru toţi cei interesa ţi.

Grupuri de lectură

Pe Facebook, la https://www.facebook.com/events/208709455925970/ se află o invitaţie a unui grup de lectură pentru a citi şi discuta Civilization and its Discontents de Sigmund Freud. Discuţiile vor dura trei săptămîni şi se desfăşoară astfel: pe 21 octombrie se vor discuta paginile 1-30, pe 20 octombrie paginile 31-62, urmînd ca pe 4 noiembrie să se discute despre paginile 62-94. Locaţia este JJ Bean Woodwards din Vancouver, SUA. Pe pagina de Facebook se afl ă inclusiv un link că tre o versiune online a operei care urmează a fi citită şi discutată.

Alte evenimente

Pe data de 7 octombrie, în Honolulu, are loc sărbătorirea premierei producţiei Freud's Last Session. Cu această ocazie, spectatorii vor putea întîlni actorii acestei producţii în cadrul unui dineu la JJ's Bistro and French Pastry Shop.

***

La Muzeul Karpeles din Jacksonville, SUA, are loc în luna octombrie (pe datele de 2, 4, 5, 9, 10, 11 ş i 12 octombrie) un eveniment intitulat Sigmund Freud, în cadrul căruia se va discuta despre teoriile sale psihanalitice, şi mai ales despre teoria interpretării viselor, precum şi despre interpretarea de c ătre Freud a propriilor sale vise.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa