Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Octombrie 2013

Discuţii

Pe 12 octombrie, la Grenoble, la Hôtel Europole, vor avea loc discuţii cu André Bolzinger, despre cartea sa Portrait de Sigmund Freud, trésors d'une correspondance (CampagnePremière, 2012).

Proiecţii de film

Pe 1 octombrie, la Théâtre Béryte, IESAV - Campus Des Sciences Humaines, Université Saint-Joseph,Rue de Damas, Beyrouth, are loc proiecţia filmului Freud, pasiunile secrete, film de John Huston (1962), urmată de o discuţie cu Dr. Chawki Azouri. Discuţiile vor fi despre dimensiunile psihologice şi/sau patologice abordate în film.

Detalii la: http://www.lebtivity.com/event/psyne-club-freud-passions-secretes-film-discussion-avec- dr-chawki-azouri

Expoziţii

În cadrul Manchester's marathon micro-festival, de pe 5 octombrie, are loc expoziţia lui Lili Spain, Break on Through (to the Other Side). Combinînd elemente de ritual străvechi, antropologie, psihanaliză şi de auto-hipnoză, lucrarea este o încercare de a ajunge într-o stare sau într-un timp alternativ, şi una dintr-o serie de expozi ţii care marchează centenarul de la publicarea lucrării Totem şi Tabu a lui Sigmund Freud.

Documentare

Pe site-ul BBC este disponibil un documentar, Our Dreams: Our Selves - 5. Science and Psychoanalysis: the Recurring Dream of Sigmund Freud.

Lucy Powell explorează viselor şi ceea ce credem noi înseamnă o sută de ani de la marea lucrare a lui Sigmund Freud - Interpretarea viselor - apărută în limba engleză. Powell urmăreş te istoria adesea surprinzătoare a viselor, de la cele mai vechi opere ale literaturii occidentale, la cele ale neurologiei.

Este greu de imaginat acum cât de radicală a fost cu un secol în urmă lucrarea Interpretarea viselor. Bărbaţii ş i femeile care s-au întins odinioară pe canapeaua lui Freud au venit cu simptome deranjante pe care ştiinţa medicală nu le-a putut vindeca.

Cu toate că Powell se întreabă dacă Freud a avut dreptate în legă tură cu visele, documentarul nu numai că informează, dar şi convinge prin respectivele informaţ ii despre valabilitatea teoriilor lui Freud privitoare la vis.

Documentarul poate fi urmărit la adresa: http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b03bg4vr/Our_Dreams_Our_Selves_Science_and_P sychoanalysis_the_Recurring_Dream_of_Sigmund_Freud/

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa