Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Octombrie 2014

  • Seminarii

În perioada 19 octombrie 2014 - 29 martie 2015 are loc la Centrul Physis Training din Edinburgh un atelier pe tema Dreams and Metaphor. Vor fi luate în considerare atît teoriile lui Jung despre vise cît şi cele ale lui Freud. Întrebarea cea mai importantă este legată de felul în care terapeu ţii pot să-şi ajute pacienţii să înţeleagă limbajul propriilor vise.

  • Grupuri de lectură

Miercuri 22 octombrie are loc, la Colombes, în cadrul Libre Association Freudienne, lectura lucrării Interpretarea viselor a lui Freud. În descrierea evenimentului de pe site se spune că visul nu încetează să ne surprindă şi ne înveţe. Acest text fundamental al psihanalizei e recomandat spre reluare, spre recitire de către şefa grupului de lectură , Marie Christine Koehrer.

  • Cursuri

Începutul anului academic ne aduce cursuri în a căror bibliografie se află scrieri ale lui Freud.

Universitatea Monash din Australia oferă un curs pentru licenţă intitulat Reading Freud and Jung . Este vorba de un curs introductiv bazat pe studiul atent al textelor importante scrise de Jung şi Freud. Se urm ăreşte însuşirea conceptelor cheie din teoriile psihanalitice ale lui Freud şi Jung.

Universitatea Birkbeck din Londra oferă , începînd din 24 octombrie, un curs intitulat Freudian Foundations of Psychoanalysis. În lista de lecturi se află New Introductory Lectures on Psychoanalysius, The Interpretation of Dreams şi Fragment of an Analysis of a Case of Hysteria (Dora) de Sigmund Freud.

Universitatea Columbia oferă , timp de un an, cursul Sigmund Freud's thinking and theorizing, din septembrie 2014 pînă în aprilie 2015. Cursul propune o selecţie cronologică a scrierilor cele mai importante ale lui Freud, în vederea înţ elegerii conceptelor şi teoriilor lui lui aşa cum au fost ele formulate pe parcursul carierei sale.

  • Alte evenimente

La universitatea din Columbia are loc pe 8 octombrie o întîlnire pe tema Why Psychoanalysis? Este vorba de o întîlnire lunară, a terapeuţilor, în vederea unei mai bune înţelegeri a pacienţilor lor.

***

Ziarul online Ararat News dedică un articol în care este vorba de împlinirea a 75 de ani de la moartea lui Freud şi de modul în care a marcat cultura această personalitate prin teoriile sale. Articolul poate fi citit la:  http://araratnews.am/sigmund-freud-the-phrases-you-use-without-realising-it/?lang=en#st hash.Za1Pw3ed.dpuf

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa