Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - noiembrie 2011

 

Expoziţii

Pînă la data de 13 noiembrie se poate vizita expoziţia Slovenian Art on a Date with Sigmund Freud, la Universitatea Sigmund Freud din Viena. Este vorba de lucrările artiştilor Dreja Novak, Irena Kazazic, Matjaz Strazar, Nataša Trbanc, Petra Jersin, Suncan Stone şi Ziga Bratos.

Detalii la: http://www.sfu.ac.at/index.php?page=5&article=332

***

Între 16 noiembrie 2011 şi 5 ianuarie 2012, are loc la Muzeul Sigmund Freud din Londra o expozie de covoare orientale inspirate de coleia lui Sigmund Freud. Autoarea expoz iţiei este artista franceză Anne Deguelle. Expoziţia a pornit de la fascinia unui covor oriental cu decoraţiuni, un Qashqa'i, care şi acum acoperă canapeaua lui Freud.

Detalii la: http://www.medicalmuseums.org/Freud-Museum/

Filme

Pe 5 noiembrie se lansează în România filmul A Dangerous Method. În SUA se lansează pe 23 noiembrie. Este un film istoric despre naşterea psihanalizei, despre relaţia dintre Carl Jung şi Sigmund Freud, o relaţie plină de dispute şi contradicţii al căror rezultat va fi uimitor. Filmul se desfăşoară la sfîrşitul primului Război Mondial. Sabina Spielrein, una dintre primele femei psihanalist, ucenica lui Jung constituie încă un motiv de discordie între Jung şi Freud.

Licitii

Pe 9 noiembrie se încheie licit aţia pentru o fotografie a lui Sigmund Freud, semnată de Freud, în perioada cînd era foarte respectat. Este vorba de un portret din 1925, 8.75 x 11.5, pe care scrie, în germană: "Domnişoarei Thelma Steiner, c a amintire din partea unui vechi prieten al tatălui dvs., Sigmund Freud, mai 1925."

Alte evenimente

Între 14 şi 20 noiembrie are loc Vienna Art Week 2011, Reflecting Reality. Este vorba de strategii de comunicare interdisciplinare între artă şi ştiinţă, centrate pe reputaţia Vienei ca oraş al psihanalizei. Directori de muzeu, critici şi artişti se întîlnesc cu personalităţ i ale lumii artistice din Viena pentru a schimba opinii despre curentele actuale din domeniul artei.

***

În luna noiembrie se pot vizita arhivele şi biblioteca Muzeului Sigmund Freud din Londra . Vizitatorii pot vedea fotografii, scrieri şi obiecte care nu au mai fost prezentate publicului larg.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa