Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Noiembrie 2013

Prelegeri

Pe 9 noiembrie are loc prelegerea Guild Annual Lecture: Neville Symington - The Essence of Psychoanalysis, la Governors Hall Complex din St. Thomas Hospital, Westminster Bridge Rd., Londra. Este vorba de reflec ţiile unui psihanalist după o viaţă de gîndire ş i experienţă, despre ce este mai important şi mai puţin important în psihanaliză .

***

De pe 11 pînă pe 17 noiembrie, la Centrul de Psihanaliză din San Francisco, au loc prelegerile profesorului invitat Claudio Laks Eizirik, analist formator şi supraveghetor de la Institutul de Psihanaliz ă Porto Alegre din Brazilia. Printre subiectele prelegerilor sale se află dinamica transferului la Sigmund Freud.

***

Pe 14 noiembrie, la Lyon, Joël Clerget va ţine unul din seminariile sale despre lectura textelor psihanalitice. Scrierile lui Clerget încearcă să explice practica psihanalizei clinice, gîndurile pe care aceasta o inspir ă şi înţelegerea pe care o aduce. 

Piese de teatru

Pe 16 noiembrie, la Ecclesiax, de 9th Hour Theatre Company din Canada, este jucată piesa Freud's Last Session. Pe site sunt oferite informaţii despre piesă, printre care şi un documentar despre The Question of God de Dr. Armand M. Nicholi din care este inspirată piesa. Mai sunt disponibile informaţ ii despre puneri în scenă anterioare ale piesei. Detalii la: http://www.9th-hour.ca/the-stories/the-2013-season/freuds-last-session/

Grupuri de lectură

În Emeryville, California, are loc o discuţie despre un roman de ficţiune psihologică, The White Hotel de D.M. Thomas, în care îl găsim personaj pe Sigmund Freud tratînd un caz al unei femei care nu a putut fi ajutată de medicina clasică în aflarea cauzelor unor dureri fizice.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa