Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - decembrie 2011

 

Conferinţe

Între 2 şi 3 decembrie are loc, la Bolzano (Italia), conferinţa Freud in South Tyrol. Este vorba de un congres internional, organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la sosirea lui Freud în zona sud-tiroleză (1911-2011). Vor fi prezentări despre teoria şi practica psihanalizei, dar şi despre munca lui Freud.

Programul congresului se află la adresa: http://imagoresearch.it/download/Program_Congress_2011.pdf

***

Între 9 şi 10 decembrie, la Institute of European and American Studies, Academia Sinica, din Taiwan, are loc o conferinţă, War Memories: The Third International Conference on Asian British and Asian American Literatures , care porneşte de la afirmaţiile lui Sigmund Freud despre război. La cîteva luni de la izbucnirea Primului Război Mondial, Freud scria că nici un eveniment nu a distrus atît de multe dintre preţioasele posesiuni ale umanităţii, nu a derutat at îţia oameni dintre cei mai inteligenţi şi nu a degradat tot ce era mai important. El se referea la pierderile şi la devastările produse de război. El era, de asemenea, gata să accepte faptul că războaiele vor mai ţine ocupată omenirea şi pe viitor. Şi într-adevăr, războaiele au continuat să afecteze omenirea de acum aproximativ o sută de ani, de cînd Freud a făcut aceste observaţii.

Detalii despre conferinţă la adresa: http://www.csat.org.tw/csa/showNewdetail.asp?N_ID=379

Expozii

Din 2 decembrie 2011 şi pînă pe 29 ianuarie 2012, la City Gallery din Bolzano are loc expoziţia de statuete din coleia de antichităţ i a lui Freud.

Detalii la: http://imagoresearch.it/en/attivita_2011.html

***

Între 23 octombrie şi 19 decembrie, are loc expoziţ ia Andy Warhol's Ten Portraits of Jews in the Twentieth Century, la Sherwin Miller Museum of Jewish art din Tulsa, Oklahoma (SUA). Acolo se află portretele unor personalităţi precum, pe lîngă Sigmund Freud, Sarah Bernhardt, Martin Buber, Albert Einstein, George Gershwin, frii Marx, Golda Meir şi Gertrude Stein.

Alte evenimente

În 2011, Allan Teichroew şi Fred Bauman, ajutaţi de Patrick Holyfield şi Brian McGuire au pregătit un ghid de căutare a actelor din Colecţia Sigmund Freud a Bibliotecii Congresului din Washington, D.C. Acest ghid de căutare poate fi consultat online la adresa:

http://lcweb2.loc.gov/service/mss/eadxmlmss/eadpdfmss/2004/ms004017.pdf

***

Sigmund Freud s-ar fi numărat printre susţinătorii teoriei cum că numai un nobil, cu o educaţie şi resurse necesare, ar fi putut crea capodoperele atribuite lui Shakespeare, şi că acesta ar fi fost de Vere, Earl of Oxford. Teoria aceasta a fost ilustrată recent în filmul Anonymous.

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa