Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Decembrie 2013

 

Prelegeri

Pe 9 decembrie are loc prelegerea Psychobiography with Gail Saltz: On Sigmund Freud with George Makari, MD, pe Lexington Avenue, nr. 92, la Will Art Gallery, în New York, NY. Prelegerea se bazează pe ideea că Freud a fost părintele fondator al psihanalizei şi a pus bazele terapiei prin cuvînt. De asemenea, se caută un răspuns la întrebările: Cum a reuşit Freud să creeze un întreg nou domeniu? Cum era omul Freud?

***

Pe 12 decembrie, la The Jewish Museum din New York, are loc o seară interactivă, New York: President Roth at the Jewish Museum - Sigmund Freud . Publicul e invitat la o discuţie între Jens Hoffmann şi Dr. Sigmund Freud.

Expoziţii

La Science Museum din Londra are loc expoziţia Mind Maps: Stories of Psychology . Expoziţia include muncă lui Sigmund Freud - arătînd tranziţia de la studiul elementelor de baza ale sistemului nervos spre abordări holistice ale tratamentului psihicului. Expoziţia se va deschide pentru public pe 10 decembrie.

***

Între 7 noiembrie şi 21 decembrie, la Martos Gallery din New York, are loc expoziţia lui David Malek. În lucrarea să intitulată Ra, Malek face aluzie la cartea lui Freud din 1937, Moise şi monoteismul, în care Freud spune că monoteismul că termen îşi are originea în discul solar deificat din Egiptul Antic.

Alte evenimente

Pe site-ul Campbell University ni se spune că în 2012, ei au organizat o călătorie în Austria, Germania şi Elveţia pentru a avea o perspectivă asupra istoriei psihologiei. Printre obiectivele importante se numără Muzeul Istoriei Psihologiei din Wurzburg, Germania, unde sunt expuse uneltele de măsurat (cele originale) ale lui Freud, care au fost recent împrumutate pentru filmul A Dangerous Method. Detalii la: http://www.campbell.edu/education/psychology/come-study-abroad-with-us/

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa