Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Decembrie 2015

 

Seminarii

În luna decembrie continuă seminarul pentru explorarea operei lui Freud, Freud lessen , început în toamna 2015, care are loc la Wiener Psychoanalytische Akademie (Viena). Operele sunt explorate în ordine cronologică. Primul semestru se ocupă de scrierile pînă în 1910, al doilea, de cele din 1911-1920, al treilea acoperă perioada 1921-1926, iar al patrulea, scrierile de după 1926. Seminarul se adresează celor interesaţi şi care pot să aducă o anumită experienţă în lectura operei lui Freud, dorindu-se discuţii aprofundate.

***

Pe 11 si 12 decembrie are loc seminarul despre teoriile lui Freud legate de interpretarea viselor, la Sächsiches Institut für Psychoanalyse und Psychotherapie, Therese Benek din Leipzig. Seminarul oferă o introducere în elementele de bază ale gîndirii psihanalitice. Interpretarea viselor e vazută mai puţin ca un ghid pentru a lucra cu visele, şi mai mult ca o proiectare a bazelor unei teorii despre mecanismele funcţionale ale aparatului psihic. 

***

Pe 2 decembrie are loc seminarul Sigmund Freud und die Psychoanalyse im Unterricht (Sigmund Freu d şi psihanaliza în sala de clasă), la Hessen, în Germania. Instruirea se va baza pe textele care sunt utilizate în sala de clasă; se vor discuta probleme fundamentale ale psihanalizei şi vor fi dezvoltate strategii pentru a aborda aceste probleme în sala de clasă. În special elevii care studiază discipline umaniste vor fi luaţ i în considerare. În urma seminarului, participanţii vor fi capabili să le transmită elevilor concepte ş i idei fundamentale ale psihanalizei.

***

Pe parcursul lunii decembrie, la Institutul de Psihanaliză din Frankfurt, are loc a doua parte dintr-o serie de 4 seminarii despre teoria dezvoltării psihosexuale. În seminarul dedicat fazei anale a dezvoltării, vor fi citite şi discutate de către psihanaliş ti textele de bazǎ.

Cursuri

La Universidad Adolfo Ibanez are loc un curs de 4 module despre interpretarea viselor. Sunt discutate teoriile lui Sigmund Freud şi ale lui Carl Gustav Jung. Există, de asemenea, un modul de fundamente teoretice. Detalii: http://web3.uai.cl/facultades-y-carreras/escuela-de-psicologia/cursos-y-seminari os/formacion-en-psicoterapia-a-traves-de-los-suenos/programa

***

Asociaţia de studii psihanalitice Gradiva din Barcelona organizeaz ă un curs despre o perspectivă psihanalitică asupra sexualităţii, con ţinînd teoriile lui Freud despre pulsiuni, etapa oedipiană, sexualitatea masculină, feminină, fantezii etc. Detalii: http://www.gradivabarcelona.org/gradiva/castellano/new-page-3/cursos-2015-2 016.html

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa