Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Noutăţi - Decembrie 2016

Grupuri de lectură

Seminarul Freud Lesen III organizat de Wiener Psychoanalytische Akademie continuă ş i în decembrie, pe datele de 5, 12 ş i 19. Este vorba de un seminar care explorează scrierile lui Freud . În ordine cronologică, operele principale ale lui Freud sunt citite, sunt analizate istoria şi poziţia lor în contextul teoriei freudiene. Seminarul se adresează tuturor celor interesaţi, şi au deja un pic de experienţă în lectura operelor lui Freud şi îşi pot permite să acorde timp şi interes unor discuţii aprofundate.

Cursuri

Pîn ă în 2019 se ţine cursul Dream Work: A Psychoanalytic Perspective. Scopul este de a oferi o înţelegere de bază a teoriei interpretă rii viselor a lui Freud, de a explica tehnici practice pentru lucrat cu pacienţii, şi să se prezinte avantajele terapiei în care se lucrează cu visele. După terminarea cursului, studenţ ii vor putea: să prezinte în linii generale contribuţia lui Freud în tradiţ ia psihanalitică; să definească interpretarea viselor la Freud; să identifice mecanismele care lucrează în timp ce se formează un vis; să identifice rolul visătorului în interpretarea simbolurilor onirice. Mai multe detalii despre curs la: http://www.netce.com/coursecontent.php?courseid=1291

***

The Institute for Expressive Analysis din New York organizează, în semestrul toamnă-iarnǎ 2016-2017, următoarele cursuri despre Freud ş i psihanaliză:

  • Psihopatologie II. Cursul aduce informaţii detaliate despre tipurile de psihoză, cauzele lor, transfer psihotic, contratransfer şi rezistenţă. Cursul conţ ine şi o parte practică de aplicaţii.
  • Teorii psihanalitice ale dezvoltării umane I. Cursul conţine explorarea ideilor în cadrul tratamentului psihanalitic.
  • Teorii psihanalitice ale dezvoltării umane II. Cursul se concentrează pe perioada adolescenţei şi cea adultă.
  • Transfer şi contratransfer II. Integrează şi aspecte ale practicii clinice.
  • Analiza viselor I. Discuţii pe material clinic.

Alte evenimente

Ecole psychanalytique Sigmund Freud din Paris organizează pe 10 decembrie o întîlnire la care se va discuta pe tema: "Y-a-t-il un au dela de la pulsion de mort, la vie?" Detalii la adresa: http://epsf.fr/wp-content/uploads/2016/11/texte-cartel-pour-site-dec-2016-2.pdf

--
Pagina realizată de Ana Drobot

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa