Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Actualităţi

  • Cărţi

Selden Edwards este autorul The Little Book. El a început să o scrie în 1974 şi este povestea unui star rock pe nume Wheeler Burden care se trezeşte în Viena în 1897. Starul întîlneşte pe rînd diferite persoane, printre care şi Sigmund Freud, compozitorul Gustave Mahler şi pe cîntăreţul Buddy Holly. Povestea pare inspirată din Metamorfozele lui Kafka – Gregor Samsa, care se trezeş te într-o dimineaţă gîndac. Burden se află într-o lume despre care a învăţat la şcoală, purtînd haine de modă veche. Trebuie să-şi reînceapă viaţa, s ă îşi facă prieteni, să-şi găsească o locuinţă şi o metodă pentru a se întreţine. Freud ocupă un loc important în roman, autorul fiind un admirator al acestuia.

  • Video

Freud este unul din marii promotori ai ateismului. Cel puţ in, acesta este punctul de vedere al realizatorului documentarului în patru părţi The Hoax and Danger of Atheism Exposed.

  • Evenimente

Femeile din preajma lui Sigmund Freud - paciente, colege, confidente este o dezbatere susţinută de Inge Scholz-Strasser ce va avea loc miercuri 8 decembrie 2008 la ora 18:00 la Institutul Goethe din Chicago. La sfîrşitul secolului al XIX-lea, Freud a formulat principiile psihologiei pentru teoria sa despre psihicul uman plecînd de la confesiunile femeilor. Ascultîndu-le, el a încercat să le decodeze secretele pentru a găsi metode eficiente pentru a le trata în caz de probleme. Femeile au jucat un rol important în viaţa lui Freud.

Inge Scholz-Strasser este directoarea Fundaţiei Sigmund Freud încă din 2003 şi a preluat condu cerea muzeului cu acelaşi nume în 1996. De asemenea, a creat Freud-Fullbright Research Grant, care-i ajută pe tinerii ce lucrează în domeniul cercetă rilor. În 1989, ea a creat Sigmund Freud Museum of Contemporary Art Collection, o colecţie internaţională de artă cu privire la psihanaliză.

Intrarea la dezbatere este gratuită. Totuşi o rezervare este necesară pentru a participa.

Fay Weldon a fost prezentă la muzeul Freud din Londra pe 16 iulie pentru a vorbi despre viaţa ş i opera ei. Printre temele de discuţie se numără copilăria, cariera sa în publicitate ş i recenta sa conversiune la anglicanism. Acest eveniment, ca ş i celelalte discuţii (susţ inute de Miranda Seymour pe 24 aprilie, de Timberlake Wertenbaker pe 22 mai şi de Jonathan Miller pe 12 iunie), a fost un suc ces, ceea ce i-a determinat pe şefii muzeului să organizeze alte astfel de discuţii pentru toamna 2008. Astfel, pe 18 septembrie, la muzeu va fi prezentă Amanda Craig, iar pe 23 octombrie, Deborah Moggach.

--
Material de Cristina Ilenescu

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa