Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Actualităţi

 

  • Cărţi

10 Books That Screwed Up the World (and 5 others that didn't help) de Benjamin Wiker este o carte-răspuns la Great Books. Volumul de 240 de pagini este scris din perspectivă romano-catolică şi prezintă zece cărţi şi influenţa negativă a acestora asupra societaţii secolului XX. Cele zece cărţi sunt: The Prince (Niccolò Machiavelli), Discourse on Method (Rene Descartes), The Leviathan (Thomas Hobbes), Discourse on the Origin and Foundations of Inequality Among Men (Jean -Jacques Rousseau), The Communist Manifesto (Karl Marx si Friedrich Engels),  Utilitarianism (John Stuart Mill), The Descent of Man (Charles Darwin),  Beyond Good and Evil (Friedrich Nietzsche), The State and Revolution (Lenin), The Pivot of Civilization (Margaret Sanger), Mein Kampf (Adolf Hitler), The Future of an Illusion (Sigmund Freud), Coming of Age in Samoa (Margaret Mead), Sexual Behavior in the Human Male (Alfred Kinsey) şi The Feminine Mystique (Betty Friedan). Freud este criticat prin intermediul acestei cărţi pentru ceea ce a scris despre religie.

Directorul Institutului local conservator din Split, Croaţia, Josko Belamaric, a publicat o carte numită Freud In Split în care susţine că Freud şi-a elaborat teoriile despre eros şi thanatos în Split, în casa unui om de afaceri pe nume Savo Perovic. Casa se află aproape de mare, în centrul oraşului, în faţa palatului vechi de 1700 ani al impăratului roman Diocleţian.

  • Teatru

Keble O'Reilly Theatre din Oxford, Anglia găzduieşte în perioada 28-31 mai 2008 The Life and Times of Sigmund Freud. O profeţie străveche spune că un om care va duce lumea la confuzie se va naşte. Două mii de ani mai tîrziu vine pe lume Sigmund Freud. Bine aţi venit în lumea minunată a lui Freud, despre care aflăm aspecte mai puţin cunoscute. Piesa este o comedie ce combină scenele de teatru cu cele de film.

  • Jocuri

http://www.aoedipus.net/ propune un joc flash interesant – o combinaţie între World of Warcraft şi Mario. Pentru moment, numai versiunea demo este disponibilă. Spre surprinderea unora, jocul îi propune ca personaje pe Freud şi pe Marx. Pentru a juca, puteţi accesa link-ul de mai sus.

  • Artă

Data de 20 mai 2008 a marcat dezvăluirea operei de artă a sculptorului croat Loren Zivkovic Kuljis. Sculptura a fost plasată în casa din Split unde Freud şi-a dezvoltat ideile în legătură cu erosul şi thanatosul acum 110 ani.

  • Filme

The Death of Salvador Dali din 2005 ni-l infăţişează pe un Dali paranoic care ajunge în biroul lui Freud (interpretat de Robert Cesario) în căutarea asistenţei lui Sigmund pentru a-şi exprima nebunia în artă. Restul devine haos, pacientul devine doctor, elevul devine profesor.

Freud Slips este un filmuleţ de şapte minute din 2004 ce-l prezintă pe Sigmund într-o vizită într-o sală de gimnastică din zilele noastre.

Princesse Marie este filmul în două părţi pe care trebuie trebuie să-l urmăriţi dacă sunteţi pasionaţi de Freud, psihanaliză şi de Catherine Deneuve. Filmul prezintă ultimii ani de viaţa ai medicului neuropsihiatru (1925-1939) şi rezumă povestea vieţii prinţesei Maria Bonaparte. Suntem martirii relaţiei Mariei cu epoca în care trăia, cu familia sa, cu iubiţii săi şi, mai presus de toate, cu Freud şi familia acestuia. Nu trebuie să uităm ca Maria Bonaparte este cea care l-a ajutat cel mai mult pe Sigmund să scape în siguranţă de regimul nazist ce se instala în Viena.

--
Pagină realizată de Cristina Ilenescu

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa