Sigmund Freud > Noutăţi

Sigmund FreudFREUD
Actualităţi

  • Educaţie

Universitatea Sigmund Freud din Viena şi-a deschis o filieră franceză în Paris. Nicole Akin este directoarea acestei filiere. Într-un interviu acordat Capcampus, ea afirmă că , pentru a adera la Universitatea Sigmund Freud din Paris (universitate particulară), diploma de bacalaureat francez sau echivalentul acesteia dintr-o altă ţară din Uniunea Europeană este imperativă. Urmează apoi două examene orale cu profesorii universităţii care vor decide dacă cel ce candidează este într-adevăr motivat sau nu să urmeze cursurile. În ceea ce-i priveşte pe profesorii universităţii, aceştia sunt profesionişti, doctori, psihiatri, psihanalişti, psihoterapeuţi şi psihologi.

  • Filme

Young Dr. Freud (Der Junge Freud) este un film din 1976 după un scenariu de Georg Stephan Troller cu Freud în rolul principal. Filmul este făcut în Germania ţi analizează viaţ a medicului neuropsihiatru din perspectiva propriilor sale teorii datorită carora a devenit faimos. Incă din copilăria sa, cînd familia Freud se înfruntă cu antisemitismul şi pînă la vîrsta studenţiei, creatorii filmului caută să găsească elemente care l-au determinat mai tîrziu să-şi elaboreze teoriile. Pe lîngă aceste aspecte, filmul analizează relaţia lui Freud cu doi dintre colegii săi faimoş i, precum Breuer şi Charcot şi opoziţia între şcolile de psihiatrie din Paris şi Viena.

  • Muzică

The Young Art Pepper, un album înregistrat în anii 40-50 de Stan Kenton şi de Shorty Rogers a fost scos pe piaţă în varianta CD în 1998. Albumul este în 2 CD-uri, ambele conţinînd 20 de melodii în total. Una dintre acestea este intitulată Sweetheart of Sigmund Freud, interpretată de Rogers. Pentru a o asculta, click pe http://www.jiwa.fr/#search/%7B%22domain%22%3A%22music%22%2C%2 2q%22%3A%22freud%20sweetheart%22%7D .

  • Teatru

Bryan D. Leys şi compozitorul Steve Liebman sunt creatorii muzicalului Vienna. Actiunea are loc in 1888, în epoca de aur a Imperiului Austro-Ungarn unde arta este foarte apreciată şi antisemitismul este în vogă. Însă schimbările nu întîrzie să vină şi mai ales cele din domeniul politic şi social, iar Freud se simte incapabil să facă ceva.

  • Poezie

Data de 20 iunie 2008 a marcat publicarea pe site-ul Ninei Alvarez, site de scrieri comerciale şi de non-ficţiune, unei poezii dedicate lui Sigmund Freud de W.H.Auden. Poezia este destul de lungă, însa este foarte interesantă. Dacă vreţi să o citiţi (varianta este în engleză), accesaţi http://ninaalvarez.net/2008/06/20/poem-of-the-day-in-memory-of-sigmund-fre ud/ .

  • Diverse

În gama de produse în legatură cu Freud a apărut un nou produs; tricoul cu Sigmund Freud roz! Pentru a putea vedea imaginea de pe tricou, click pe http://fashionablygeek.com/wp-content/uploads/2008/06/pink-freud.jpg

Sigmund Freud vs. The Male Nurse este o istorioară in benzi desenate în care Freud dezbate anumite aspecte ale teoriilor sale cu un asistent medical. Acestea cuprind trei părţi şi sunt disponibile pentru lectură: http://mikeleredux.livejournal.com/ .

--
Pagină realizată de Cristina Ilenescu

Nouăţi


Home

Biografie

Cronologie

Autoanaliza

Comitetul secret

Dizidenţii

Dicţionar

Bibliografie

Recenzii

Referinţe

Mărturii

Imagini

Caută =>>

Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa