Freudieni

HANNS SACHS

Hanns Sachs Hanns Sachs (1881-1947) a jucat un rol discret în istoria psihanalizei. Prietenia sa cu Freud și marea fidelitate au constituit calitățile care l-au făcut reținut de istorie.

Om cultivat, primul non-medic care s-a asociat grupării, Sachs era apreciat de Freud și constituia o prezență importantă la reuniunile de miercuri ale Societății vieneze de psihanaliză unde făceau ravagii Adler și Stekel, spre marea disperare a lui Freud. El a fost invitat să se alăture comitetului secret care viza salvgardarea psihanalizei.

Sachs a fost, împreună cu Otto Rank, co-editorul revistei Imago care și-a avut timpul ei de glorie axîndu-și conținutul pe psihanaliza aplicată.

Șubred din punct de vedere al sănătății, Sachs a fost constrîns să petreacă mult timp în sanatoriu. La sugestia lui Freud el se instalează la Berlin, ca didactician, și se alătură unuia din grupurile cele mai dinamice ale epocii.

Sachs emigrează în Statele Unite în perioada ascensiunii nazismului, unde asumă succesiunea lui Franz Alexander la conducerea grupului din Boston care se afla atunci în criză.

--
Traducere și adaptare I. Nicolau
Copyright
Rene DesGroseillers

--

<- Înapoi la Comitet

Home | Psihanaliza | Caută pe acest site | Newslette | Contact

© 1998-2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa