Carl Jung > Cursuri online

Metode de interpretare a viselor

Curs online

icon 

Freud afirma că interpretarea viselor este calea regală spre cunoașterea inconștientului. El și-a fundamentat o parte esențială a teoriei despre pshicul abisal pornind de la informațiile extrase din vise.

Jung a pășit mai departe, insistînd pe ideea că visele sînt mesaje ale inconștientului colectiv și ale arhetipurile în om. El a forjat teoria sa asupra procesului de individuație (punct ultim al psihoterapiei jungiene) în cadrul căruia interpretarea viselor ocupă locul central.

De-a lungul istoriei umanității, omul a fost întotdeauna interesat de vise și de semnificația lor. Primitivii au găsit în vise o cale spre lumea totemurilor și a strămoșilor mitici. În Biblie , visele și viziunile proveneau de la Dumnezeu și anunțau evenimentele viitoare. Antichitatea greco-romană a fost și ea atrasă de interpretarea viselor, de semnificația lor profetică și ne-a transmis cîteva cărți fundamentale semnate de autori celebri ca Artemidor și Macrobius.

Acest curs prezintă comparat diferitele metode de interpretare a viselor: în lumea primitivă, Vechiul Testament, Artemidor și Macrobius, Sigmund Freud și Carl Jung. Și, ce e mai important, metodele sînt ilustrate cu exemple.

Obiective

Cursantul învață să recunoască viziunile și visele profetice, visele cauzate de dorințe refulate (Freud) sau țintind spre procesul de individuație, descris de Jung. De asemenea, completînd temele pentru acasă, învață să lucreze practic cu visele sale aplicînd metodele predate (facultativ).

Structura cursului și predare

Cursul este format din 6 lecții expediate prin email cu frecvența de o lecție la două zile. Lecțiile pot fi citite ca orice mesaj email pe PC, telefoane mobile și tablete.

Titlurile lecțiilor:

1. Visele și semnificația lor în lumea primitivă
2.  Interpretarea viselor în Vechiul Testament
3. Visele și interpretarea lor la Artemidor
4. Clasificarea viselor la Macrobius
5. Abordarea psihanalitică: Sigmund Freud
6. Carl Jung și teoria viselor arhetipale

Test de auto-evaluare: După încheierea cursului, cursantul
poate lua testul online de auto-evaluare (facultativ)

Bonus: Exemplu de interpretare la 3 niveluri (PDF)
Articolul ilustrează diferitele metode de interpretare
predate în curs aplicate pe un singur vis

Interactivitate

Avantajul învățămîntului prin email constă și în faptul că se comunica liber, oricînd, pe durata cursului, cu instructorul, ori de cîte ori e nevoie de informații și clarificari suplimentare. Dialogul se ține prin email.

Preț 85 lei

Condiții de înscriere

Se achită taxa de înscriere prin mandat poștal sau OP pe adresa AROPA, OP 61 - CP 91, București, sector 4, IBAN: RO03BPOS85006945628RON01, Bancpost, sucursala Libertății. Cursul începe imediat după confirmarea plății.

--

Ajutor! Pentru informații suplimentare privind acest curs trimiteți un email la adresa aropa@freudfile.org cu subiectul "ajutor înscriere curs" (fără ghilimele).

  • Politica de returnare aici
  • Politica de confidențialitate aici

©2016, AROPA. Toate drepturile rezervate.