Psihanaliza > Editorial

Vrem dar nu putem

Vrem să copiem modelul occidental de stat și viață socio-economică etc. Avem probleme mari. Suntem ajutați. Dar poate că nu putem. Nu e totul să schimbi legile justiției. Justiția nu se face singură. Cîtă vreme există oameni care o fac, și ei sînt români (inevitabil!), nu avem nicio garanție de calitate.

Da, nu putem. Pînă acum ne-am gîndit că nu vrem. Că mulți nu au interesul să schimbe în bine ceva (că nu le iese nimic). Că nu sunt resurse etc.. Azi am înțeles că în realitate nu putem. Pur și simplu nu putem face ca la „

De ce am înțeles azi? Pentru că am încercat să intru pe site-ul primăriei sectorului 4 care ne-a pus la dispoziție acces online la serviciul de închiriere parcări. Numai că site-ul s-a blocat și dă mereu eroare. Nu sunt semne că cineva știe ce se întîmplă și cu atît mai puțin că va putea să rezolve durabil problema. Situația e simplă: foarte mulți doritori de parcări s-au îmbulzit la ora stabilită și totul s-a blocat. Nu se așteptau să se întîmple asta? Atunci înseamnă că nu au specialiști. Sau se așteptau dar au dat-o în bară pentru că, la urma urmei, nu putem!

Și acesta e un exemplu minor. Gîndiți-vă la lucruri complexe în învățămînt, sănătate, asistență socială, nivel de trai, economie-investiții, infrastructură etc. (lista poate continua la infinit). Dacă nu putem face un server care să reziste la asaltul a cîtorva mii de persoane, cum vom putea face o autostradă de tip occidental?

Realitatea e tristă. Dacă nu am fi vrut și am fi putut mai era o șansă. Dacă nu aveam interes dar puteam, la fel. Dar să vrei și să nu poți spune ceva despre carențe de alt ordin. Vă las pe voi să descoperiți despre ce e vorba.

--
Ioan Ionuț

 

Home | Psihanaliza | Cursuri | Articole

 Asistență 24x24 | Forum | Blog

Contact

© 1998-2023, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa