Asociaţia română pentru promovarea psihanalizei - AROPA

Asociaţia română pentru promovarea psihanalizei (AROPA) este societate nonprofit înfiinţată oficial în 1995, cu scopul declarat de a promova cultura şi cunoştinţele psihanalitice şi a crea un climat ştiinţific favorabil dezvoltării cercetării psihanalitice în domeniul psihicului abisal.

Publicaţii diverse - Încă de la început activităţii ei, AROPA a publicat prima revistă de psihanaliză din România - OMEN - adresată publicului larg (primul număr al revistei a apărut de fapt în anul 1991 şi a fost pregătit în cursul anului 1990). Revista a apărut apoi cu unele amînări, trimestrial.

AROPA a publicat de asemenea cărţi de psihanaliză în ediţie critică, prezentînd publicului român primele informaţii despre psihanaliza freudiană şi jungiană. Mai multe detalii despre aceste cărţi se pot găsi în librăria virtuală AROPA.

AROPA pe Internet - AROPA desfăşoară o activitate intensă pe Internet încă din anul 1998. În acest sens, în domeniul publicaţiilor AROPA a dezvoltat primul curs de psihanaliză adresat începătorilor şi expediat prin email (iniţial în limba engleză şi apoi tradus şi în româneşte). De asemenea, a înfiinţat primul site de psihanaliză din românia care oferă publicului larg informaţii detaliate despre teoria şi practica psihanalizei freudiene. Site-ul a fost urmat la scurt timp de cabinetul virtual de consultaţii psihanalitice, la care au apelat sute de persoane, un forum de discuţii şi o librărie virtuală.

Consultaţii online gratuite - Serviciu oferit doritorilor de pe site-ul de psihanaliză: https://www.psihanaliza.org.

AROPA în limba engleză - Activitatea societăţii AROPA s-a desfăşurat de la început şi în ţările de limbă engleză, prin Internet. Astfel, s-au înfiinţat site-uri de psihanaliză, un forum, şi programul de cursuri prin email. Site-urile AROPA de psihanaliză sînt cotate numărul 1 în Google şi în alte motoare de căutare.

 
OMEN 1991

Omen nr. 1
Revista română de psihanaliză a debutat în 1991

OMEN nr. 20

Omen nr. 20

..................................................................................................................................................................

* Ultima modificare: august 2020

aropa sigla