Psihanaliza > Editorial

Excluşi virtual şi fizic

După intrarea în Comunitatea europeană şi întărirea relaţiilor cu SUA situaţia noastră pe Internet s-a înrăutăţit simţitor. Nu mai putem comanda online din SUA, dar nici din Europa. Răspunsul la întrebarea noastră "de ce" este unul şi acelaşi: datorită ratei înalte de fraudare!

Românaşi de 15-18 ani învaţă ceva programare şi cauzează stricăciuni importante, spargeri de conturi, mizerii de genul ăsta. Nu că americanii sau europenii ar fi mai breji. Dar parcă ai noştri au mai mare răsunet. Ţintele lor sînt mai grase! Şi de aceea şi alarmele mai consistente.

Bulgarii, care au şi ei hackeri sînt încă admişi. Parţial şi ruşii - numai românii dispar încet-încet de pe listele cu ţările admise de occident!

Fenomenul mi se pare înrudit cu ostilitatea vie vizavi de ideea integrării României în organismele internaţionale. După 89 s-a manifestat deschis ostilitatea noastră faţă de acest proiect - să nu uităm sloganurile cu "Nu ne vindem ţara". Rezistenţa faţă de integrare nu este mai mică azi - numai ruşinea o depăşeşte, pentru că nu e de bon ton să te opui integrării!

Puştii de azi reacţionează probabil ca nişte bureţi care absorb nemulţumirea noastră refulată, refuzul de a face anticameră la americani şi s-au pus pe bombardat, cu gîndul ascuns sa ne închidă pe această cale ocolită accesul la capitalism şi civilizaţie.

Fapt e că au reuşit. Sîntem excluşi din lumea virtuală. Curînd vom fi excluşi nu numai virtual ci şi fizic (vezi viitoarea legislaţie din Italia privind expulzarea şi altele la fel).

© 1998-2019, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa