Bun venit! Intra Inregistreaza-te

cautare avansata

Psihanaliza freudiana

23 octombrie, 2021 01:43
Urmaresc de ceva vreme un podcast creat de 2 psihanalisti din germania. Printre altele am observat ca ei nu se mai tin de conceptele clasice ale psihanalizei, ci interpreteaza altfel decat Freud. Am zis, hmm, okey, poate am eu prejudecati si trebuie sa mai astept. Ei nu mai vb despre asociatii libere, vise, acte ratate. Insa ceea ce m-a frapat a fost o intrebare care suna asa: "sufera x de complexul oedip ?" Initial am crezut ca intrebarea e retorica, dar nu a fost asa. Asa-zisa psihanalista, a dat o explicatie complexului de rasul lumii: "cica copilul o face pe printul, hahaha, si el vrea nu stiu de la mama, iar tata nu stiu ce face impotriva"... In urma acesti explicatii am decis sa opresc abonamentul.

Pana la urma ce s-a intamplat cu psihanaliza creata de Freud ? Sa inteleg ca s-au dezvoltat intre timp tot felul de ramuri-pseudo-psihanalize care nu au facut decat sa-l copie pe Freud, apoi au luat si din psihologie si le-au combinat, ce s-a intamplat, chiar nu mai inteleg. De ce totusi se acesti asa zisi psihanalisti de imaginea lui Freud ? Daca nu-i urmeaza sfaturile ? Ca sa te atraga ? Se folosesc numai de faima lui Freud ?

E adevarat ca in Occident, de exemplu Germania, exista multe lucruri care in Romania inca nu au fost atinse, dar sint si o gramda de ciudati!
Subiect Autor Vizualizari Postat

Psihanaliza freudiana

Sorin 1510 23 octombrie, 2021 01:43

Re: Psihanaliza freudiana

admin 941 25 octombrie, 2021 09:28

Regretam dar numai utilizatorii inregistrati pot posta in acest forum.

Click aici ca sa intri