Bun venit! Intra Inregistreaza-te

cautare avansata

Inconstientul si destinul.

03 martie, 2019 02:51
Quote
C.G. Jung
Citesc intr-un volum din operele lui Jung urmatoarele fraze: Numim inconstientul un "nimic" , si totusi el este o realitate in potentia;
gandul pe care-l vom gandi, fapta pe care o vom infaptui, chiar si destinul pe care il vom deplange maine zac deja inconstient in "azi".[...] Inconstientul are fete de Ianus:pe de o parte, continuturile sale trimit inapoi intr-o lume preconstienta, preistorica a instinctelor, pe de alta, el anticipeaza potential un viitor, tocmai pe baza unei promptitudini instinctive de a actiona a factorilor care determina soarta omului.

Daca am dispune de o cunoastere completa a planului de baza care zace de la bun inceput in mod inconstient intr-un individ, destinul lui ar putea fi in mare parte predictibil.


Cu alte cuvinte, inseamna ca venim pe lume deja cu destinul in "buzunar" ? Nu ar mai ramane decat sa intelegem de ce facem, ce facem, si daca putem, sau mai ramane ceva de schimbat in destinul nostru ?


Se poate ca orice alegere poate fi mai usor inteleasa de catre eul nostru daca am patrunde adanc in noi.Uneori in constiinta noastra se pare ca ar exista un conflict, sa fac, sa fac cealalta, conform teoriei inconstientului asta ar inseama ca, de fapt, este o iluzie, pt ca: "fapta pe care o vom infaptui.. zac deja in inconstient".
Pana la urma cata "putere" are constiinta noastra in alegerea unei meserii sau oricare alegere importanta din viata noastra, de exemplu, partenerul ?


Dupa lectura lui Jung este mai usor de inteles visele premonitive pt ca: "anticipeaza potential un viitor, tocmai pe baza unei promptitudini instinctive de a actiona a factorilor care determina soarta omului."
Subiect Autor Vizualizari Postat

Inconstientul si destinul.

Sorin 835 03 martie, 2019 02:51

Re: Inconstientul si destinul.

admin 473 04 martie, 2019 10:23

Re: Inconstientul si destinul.

Sorin 499 04 martie, 2019 11:20Regretam dar numai utilizatorii inregistrati pot posta in acest forum.

Click aici ca sa intri