12 iulie, 2019 06:25
Meditatia sau Mindfulness exista foarte multe carti si studii care aduc dovezi interesante in legatura cu meditatia.O cautare pe un site de specialitate unde se pun studii [www.sciencedirect.com] da ca rezultat in jur de 50.000 de studii si carti.
Mindfulness se poate traduce aproximativ in romana prin atentie constienta.

Am observat ca majoriatea meditatiilor au ca tehnica concentrarea asupra respiratiei.In timp ce te concentrezi pe respiratie bineinteles ca mintea nu sta pe loc, ci produce ganduri care iti distrage atentia.Aici vine partea cea mai grea a tehnicii, cum sa lucrezi cu mintea ? Dar cu emotiile care apar in campul constiintei atunci cand meditezi.Sint foarte multe sfaturi utile de la maestri, in general budisti, care pot ajuta,

Ce am descris mai sus este doar o tehnica de meditatie pe care o stiu.Curiozitatea mea este daca mai exista cineva pe forum care practica meditatia de orice fel, si care sint efectele psihologice ? De exemplu, in cartile de specialitate se spune ca meditatia ajuta la dezvoltarea empatiei, concentratiei, intuitiei, lucrul cu emotiile, probabil stabilitate emotionala, claritate mentala, si chiar creativitate, cunoastere de sine, pentru ca iti acorzi mai multa atentie, esti acolo cu tine, cu gandurile si trairile tale, nu fugi de ele, cu ajutorul dispozitivelor media.

Ce parere aveti ? Aveti experienta cu meditatia ?
Subiect Autor Vizualizari Postat

Meditatia - Mindfulness

Sorin 2144 12 iulie, 2019 06:25

Re: Meditatia - Mindfulness

admin 1192 14 iulie, 2019 05:30

Re: Meditatia - Mindfulness

Sorin 1252 14 iulie, 2019 11:25

Regretam dar numai utilizatorii inregistrati pot posta in acest forum.

Click aici ca sa intri