Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Ianuarie 2011

 

    Filme

Filmul Mahler on the Couch (2010) poate fi vă zut la The Castro pe 14 ianuarie 2011. Este vorba de întîlnirea din 1910 dintre Gustav Mahler și Sigmund Freud. Mahler îi cere ajutorul lui Freud, fiind chinuit de soția sa care îl înșeală . Întîlnirea e prilej pentru amintiri (flashback-uri).

Detalii la: http://germangems.com/films-at-the-castro-january-14

    Spectacole de teatru

Între 6-30 ianuarie 2011, este jucată piesa Hysteria de Terry Johnson la The Nora Theatre Company. Piesa e despre întîlnirea dintre Salvador Dali și Sigmund Freud.  Dali vine la Freud pentru un ceai, dar adevăratul motiv pentru care vine este fiindcă ar dori să-l picteze.

Detalii la: https://www.theatermania.com/boston/discount-tickets/hysteria-or-fragments-o f-an-analysis-of-an-obsessional-neurosis_170309/

***

La Lyon are loc, pe 25 ianuarie 2011, un spectacol de teatru, Je ne sais quoi, Bron . Sigmund Freud spunea că ar detesta muzica, însă îi plăceau cantecele lui Yvette Guilbert, nu numai pentru că îi aminteau de Parisul tinereții sale, ci mai ales pentru că aceste cîntece exprimau sentimente profunde, dorințe, conflicte, umor în situații triste.

Detalii la:
http://www.lyon-france.com/Agenda-des-evenements/Je-ne-sais-quoi-Bron-2 011-01-25

    Conferințe

La Universitatea Rostock, din Germania, are loc, între 13-15 ianuarie 2011, o conferință internațională pe tema sportului și a literaturii, Sport and Literature: An International Conference. Opusul jocului, cum spune Freud, nu e o ocupație serioasă, ci realitatea, iar un copil care se joacă seamă nă cu un poet care-și imaginează realități alternative. De aici, am putea merge mai departe, spunînd că e o legătură puternic ă între un atlet (un jucător) ș i un scriitor. Acest lucru nu e întotdeauna adevărat, însă. Mulți scriitori și intelectuali sunt împotriva sportului, împotriva efortului fizic și a competiției. Conferința încearcă să provoace, să schimbe rezervările intelectualilor despre sport , să-l vadă ca pe un domeniu serios de studiu.

Detalii la:
http://www.h-net.org/announce/show.cgi?ID=173549

    Alte evenimente

Pe 13 ianuarie 2011, la Muzeul Freud din Londra, are loc Freud la National Portrait Gallery. Michael Molnar povesteș te despre vizita de cîteva zile a lui Freud la Londra, sprijinindu-se pe scrisorile si notițele lui Freud. În 1908, Freud a fost la Londra și ș i-a notat impresiile despre picturile pe care le-a văzut la National Portrait Gallery, de la Shakespeare la Byron.

.--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa