Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Ianuarie 2014

 

Cărți

Ilustrată de Variety Artworks, Interpretarea viselor a lui Sigmund Freud, apărută la editura franceză Soleil, este o carte de benzi desenate despre apariția psihanalizei, viața lui Freud și, desigur, despre vise și interpretarea lor. Interesantă, instructivă și bine construită, cartea este destinată unui public începînd cu vârsta de 16 ani.

Cursuri

La Universitatea Western Ontario din Canada, în luna ianuarie, profesorul Tony Purdy ține un curs intitulat Souvenirs, photos, lieux. Écrire la photographie/écrire la mémoire, în cadrul căruia se vor discuta următoarele scrieri ale lui Freud: pe 7 ianuarie, Note sur le bloc-notes magique, iar pe 20 ianuarie, Les souvenirs écrans.

***

Semin arii de lectură de texte psihanalitice organizează Joël Clerget în Lyon. Pe 6 ianuarie (dar și pe alte date), se va discuta despre Constructions dans l'analyse (1937), Sigmund Freud, dans Résultats, idées, problèmes, PUF, 1985 ou „

Detalii la: http://www.joelclerget.com/2013/07/27/activites-20132014-seminaires/

***

Începî nd cu ianuarie și terminînd cu luna mai, la Institutul Integralis din Paris are loc un curs despre vise în procesul terapeutic. Se vor lua în considerare te oriile despre vise ale lui Freud și Jung. Cursul va fi format dintr-o parte teoretică (dimineață) și o parte practică (interpretarea viselor participanților - după-amiază). Cursul va avea loc într-o singură joi din lună.

Detalii la: http://www.integralisformation.fr/formation-psy-continue-le-reve-dans-le-proces sus-therapeutique.htm

Alte evenimente

În Libre Association Freudienne se va discuta în luna ianuarie despre următoarele opere ale lui Freud: pe 20 și 27 ianuarie, despre scrierile tehnice ale lui Freud, iar pe 21 ianuarie, despre Dincolo de principiul plăcerii.

Detalii la: http://www.libre-association-freudienne.org/enseignement-france/calendrier

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa