Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Ianuarie 2016

 

Prelegeri

Wiener Psychoanalytische Akademie organizează, pe 22 și 23 ianuarie, prelegerea Dialog cu psihanaliza. Psihanaliza ș i universitatea - Utopie și realitate. Fiecare universitate poate avea numai avantaje cînd este gata să adauge psihanaliza în programă, deoarece oferă o abordare unică pentru a î elege condiția umană. Au fost multe discuții pe aceasta tema (a se vedea  scrierile lui Freud din 1918).

***

Ecole de psychanalyse Sigmund Freud din Paris organizează, pe 20 ianuarie, o prelegere despre fantasmă.

***

Pe 16 ianuarie, la Societatea Elvețiană de Psihanaliză din Zürich, are loc prelegerea 100 Jahre: Sigmund Freud "Triebe und Triebschicksale", centrată pe lucrarea Instinctele ș i vicisitudinile lor.

Cursuri

Începînd cu 20 ianuarie, timp de trei ateliere, se organizează un curs despre Introducere în psihologia inconș tientului de către Fundația Calea Victoriei din București. Cursul își propune să ne învețe cunoașterea de sine prin tehnici psihanalitice. Sunt prezentate teoriile lui Freud, Jung și Adler. Structura detaliată a cursului poate fi găsită la adresa: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2015/introducere-in-psihologia-inconstientul ui/

Grupuri de lectur ă

La Aix en Provence se organizează, pe 18 ianuarie, un atelier de lectură pe tema transferului ș i afectului, centrat pe scrierea Psihoterapia isteriei, din Studii asupra isteriei. Atelierul face parte dintr-o serie de ateliere concentrate asupra transferului la Sigmund Freud. Detalii despre alte ateliere de lectură se găsesc la: http://psychanalyse-map.org/2015/10/18/acf-map-30-novembre-aix-en-proven ce-le-transfert-selon-freud-atelier-de-lecture-freudienne-1/

***

Joël Clerget organizează, în Lyon, grupuri-atelier de lectură. Pe 7 ianuarie se va discuta pe baza lucrării Abrégé de psychanalyse, Sigmund Freud, Oeuvres completes, t. XX, PUF.

***

Pe 23 ianuarie, la Sächsisches Institut für Psychoanalyse und Psychotherapie, se organizează un grup de lectură pe tema Psihologia de masă. Redescoperirea psihanalizei ca teorie socială. Lectura de bază (în aceli timp și ceria de participare): Freud - Psihologia grupului și analiza eului.

Workshop-uri

ACPI (Ateliers Cliniques Psychanalyse Institution) din Arles organizează, în parteneriat cu ALI, pînă în ianuarie 2016, seminarul de iarnă centrat pe Tehnica psihanalitică a lui Sigmund Freud.

***

ALI (Association Lacanienne Internationale) organizeaza, pe 24 ianuarie, la Paris, seminarul La technique psychanalytique de Freud.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa