Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Ianuarie 2017

Seminarii

Seminarul Freud lessen are loc pe datele de 9, 16, 23 și 30 ianuarie la Wiener Psychoanalytische Akademie.

C ărți

Pe site-ul amazon.co.uk, se pot pre-comanda următoarele că rți: Three Essays on the Theory of Sexuality: The 1905 Edition , pînă pe 24 ianuarie, și Freud: An Intellectual Biography de Joel Whitebook, pînă pe 31 ianuarie.

Prelegeri

Pe 14 februarie, la Trinity College, University of Toronto, are loc prelegerea Sigmund Freud and Social Justice in the Psychoanaltytic Tradition ținută de Elizabeth Danto. Contrar imaginii caricaturale a lui Freud considerat un consolator al burgheziei, prelegerea ne oferă dovezi istorice din arhive despre misiunea socială a psihanalizei. Între 1920 și 1938, în 10 orașe diferite, prima și a doua genera ție de psihanaliș ti au creat o rețea transnaț ională de centre pentru pacienți care oferea asistență gratuită pentru persoanele care altfel nu și-ar fi permis un tratament.

***

Pe 14 ianuarie se aniversează 100 de ani de la apariția eseului lui Freud Doliu și melancolie. Cu această ocazie, are loc la Zurich o prelegere intitulat ă Sigmund Freuds Schrift "Trauer und Melancholie" - 100 Jahre danach. Zur Aktualität von Freuds Schrift in Theorie, Technik und Klinik der Psychoanalyse.

Grupuri de lectură

Pe 5 ianuarie, la Nichols Library, are loc o discuție despre cartea Civilization and Its Discontents.

Workshop-uri

În Londra, la WPF Therapy Limited, are loc pe 21 ianuarie workshop-ul intitulat Unravelling the transference: Working in and with unconscious processes in the consulting room. Scopul este de a-i ajuta pe participanți să-și dezvolte abilitățile de a recunoaște ș i a înțelege mai bine transferul pentru a-l folosi eficient în practica lor clinică.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa