Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - februarie 2012

Muzică

2012 este un an aniversar, al 20-lea de existență a ACT Records, al cărui fondator, Siggi Loch, l-a prezentat lumii pe Esbjörn Svensson.

Radio.string.quartet.vienna s-a remarcat pe plan internațional in 2007 cu interpretarea orchestrei Mahavishnu. Setul prezent de melodii (Radiodreams) vine cu ritmul de atunci, dar combinat cu melodii delicate și tulburătoare, ca o călătorie prin țara viselor, în cinstea lui Sigmund Freud. Setul cuprinde melodiile Ode an den Freud, Traffic to the Dolfin, Streets.

Detalii la: http://www.guardian.co.uk/music/2012/jan/05/radio-string-quartet-vienna-review?newsfe ed=true

Pictură

Artistul ucrainean Oleg Shuplyak a creat o colecție de portrete cu iluzii optice. Acestea combină portrete ale unor personalități din lumea artei și a ficțiunii cu peisaje din natură; durează cîteva minute sau e nevoie de o a doua privire pentru a înțelege secretele iluziilor optice. Printre personalitățile incluse în portrete se numără și Sigmund Freud.

Picturile pot fi văzute la: http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/01/05/optical-illusions-amazing-visual-illusions_n _1185601.html?ref=uk

Filme

Ni se promit și in 2012 filme despre viețile unor personalități, printre care și Sigmund Freud.

Detalii la: http://www.deccanchronicle.com/tabloid/glam-sham/historical-soiree-498

Filmul A Dangerous Method va fi lansat pe 10 februarie în Marea Britanie și Irlanda.

Diverse

Scrieri ale lui Freud, online, gratuit, în limba germană, se găsesc la adresa: http://www.psychanalyse.lu/Freud/ Fișierele sînt actualizate periodic.

***

Pe 25 și 26 februarie are loc o vizită la a treia casă a lui Freud din Londra. Vizita e ghidată de Jane Mac Adam Freud. Vizitatorii vor putea vedea mobile și obiecte, o frumoasă colecție de antichități, toate care l-au însoțit pe Freud din apartamentul său din Viena pînă după plecarea sa în exil, cînd acestea nu prea au fost văzute de public.

Poze și alte detalii despre vizită la: http://revuepsycause.blogspot.com/2011/11/le-week-end-des-25-et-26-fevrier-2012.html

Expoziții

Între 19 noiembrie 2011 și 17 februarie 2012 are loc, la Biblioteca Sigmund Freud din Paris, evenimentul Corsin Vogel lire Freud? Ecouter Freud. La voix de Sigmund Freud réinterprétée. Corsil Vogel prezintă o expoziție, vizuală și sonoră, aflată la intrarea în bibliotecă. Corsin Vogel pornește de la înregistrarea vocii lui Freud realizată de BBC, Londra, în 1938. Există în expoziție cu imagini vizuale și sonore create avînd ca inspirație singura înregistrare a vocii lui Freud.

Detalii la: http://lutecium.org/Announcements/msg00529.html

***

La Muzeul Sigmund Freud din Hampstead va fi expus un bust masiv al pictorului Lucian Freud, decedat în iulie 2011, creat de fiica sa, Jane McAdam Freud. Va avea loc în februarie o expoziție importantă cu lucrările artistului.

Sculptura realizată de fiica sa poate fi văzută la http://www.artlyst.com/articles/lucian-freud-sculpted-by-daughter-in-final-mont hs

Conferințe

Pe data de 25 februarie are loc o conferință, Is War Inevitable? An Interdisciplinary Conference, la New York. Tema conferinței este inspirată de subiectul războiului, discutat în corepondența dintre Albert Einstein și Sigmund Freud. Ce am învățat în ultimii 80 de ani despre acest subiect, de cînd a fost discutat de Freud și Einstein?

Detalii  la: http://www.facebook.com/notes/silberman-school-of-social-work-at-hunter-college/is-wa r-inevitable-an-interdisciplinary-conference-feb-25th-2012/288766941161076?ref=nf

Cursuri

În perioada 9 ianuarie-17 februarie, la Universitatea Dominicana din California, are loc un curs despre Schnitzler/Freud/Vienna. Atît Arthur Schnitzler cît și Sigmund Freud au reprezentat Viena convențională a acelor vremuri, însă ei au încercat, totodată, să lărgească limitele vieții burgheze destul de restricționate.

Cluburi de discuții

La Sherlock Holmes Book Club, pe 11 februarie, va fi discutat romanul The Seven-Per-Cent Solution: Being a Reprint from the Reminiscences of John H. Watson, M.D. de Henry Ledgard. În acest roman e vorba de o colaborare între Sigmund Freud și Sherlock Holmes într-un caz important.

Detalii la: http://www.bookwormomaha.com/event/sherlock-holmes-book-club-8

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa