Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Februarie 2014

 

  • Cărți

Cartea lui Paul Schimmel, Sigmund Freud's Discovery of Psychoanalysis, a fost lansată pe data de 2 februarie de către Gleebooks în Sydney, Australia. Cartea explorează legăturile dintre dezvoltarea sistemului de gîndire al lui Freud și călătoria sa personală spirituală. Ea urmărește carieră sa ca student la medicină, cercetător și neurolog, și mai apoi ca terapeut, pentru a se concentra în final pe perioada sa critică din 1895-1900. În timpul acestor ani, Freud s-a supus unui process numit "autoanaliză", dezvoltînd astfel baza teoriei sale psihanalitice. În 1900, Freud scria că nu este "un gînditor", ci un "cuceritor". A fost ambele. Sigmund Freud's Discovery of Psychoanalysis este interesantă pentru psihanaliști, universitari și studenți ai minții umane.

***

În luna februarie apare, la editura Payot & Rivages, în cadrul colecției Petite Bibliothèque Payot, cartea Inhibition, symptôme, angoisse de Sigmund Freud, tradusă din germană de Olivier Mannoni și cu o prefață scrisă de Dominique Renauld. Din descriere aflăm că este vorba de două eseuri celebre scrise de Freud, unul în 1895, celălalt în 1926, în care se lansează într-o adevărată anchetă asupra rolului corpului în viața noastră psihică. Vertijuri, tremurături, frisoane, grețuri, palpitații, dureri de burtă - iată manifestările corpului nostru atunci cînd suntem cuprinși de angoasă.

  • Grupuri de lectură

În Ottawa, pînă pe 2 februarie, au avut loc discu ții despre, printre alți autori, și Freud. Se recomandă pentru lectură scrierea sa Eul si sinele (1923).

  • Prelegeri

La Emory University din Atlanta, Georgia, în cadrul cursurilor, au loc prelegeri în care se dau ca lecturi scrieri de Sigmund Freud. Pe 14 februarie, printre temele de lecturat se află lucrarea Straniul. Pe 17 februarie vor avea loc discuții despre Freud.

***

La Trinity College Dublin, School of Psychology, în cadrul Masterului în studii psihanalitice, au loc prelegeri în care se discută despre teorii psihanalitice. Pe 29 februarie, Alan Rowan va ține prelegerea intitulată Obsessional Thinking. Pentru această prelegere, ca lectură obligatorie pentru studenți este mentionată scrierea lui Freud Un caz de nevroză obsesională.

  • Alte evenimente

n luna februarie, în cadrul Libre Association Freudienne din Franț a, se vor discuta scrieri ale lui Freud astfel: pe 10, 17 și 24 februarie, la Villemomble, este anunțată o discuție despre scrierile tehnice; pe 18 februarie, la Paris, se va discuta despre Dincolo de principiul plăcerii; pe 26 februarie, la Colombes, se va discuta despre Interpretarea viselor.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa