Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Noutăți - Februarie 2015

Prelegeri

Pe 26 februarie, la München, are loc o prelegere pe tema celor trei eseuri despre sexualitate ale lui Sigmund Freud. Atît prelegerea cît și discuțiile vor fi ținute și moderate de Wolfhard König.

***

Pe 4 februarie, la New York Psychoanalytic Society and Institute, are loc o prelegere ținută de Eli Zaretsky pe tema eseului lui Freud Moise și monoteismul.

Grupuri de lectură

În cadrul grupului psihanalitic de lectură (The Psychoanalysis Reading Group) al Universității Princeton, au loc, în semestrul de primăvară, pe 16 februarie, discuții pe baza lecturii cazului Dora scris de Sigmund Freud.

***

În cadrul Manhattan Great Books Reading and Discussion Group din New York, pe 4 februarie au loc discuții bazate pe lectura scrierii lui Freud Civilization and Its Discontents.

***

Pe 7 februarie are loc, la Paris, seminarul Dr. Jean-Jacques Tyszler, A la rencontre de Sigmund Freud, de data aceasta cu tema Doliu și melancolie.

Piese de teatru

Pe parcursul lunii februarie, la Théâtre de la Roële din Nancy se joacă piesa numită Le visiteur. Este vorba despre un musafir primit de Dr. Sigmund Freud în timp ce trupele germane defilează prin Viena. Acest musafir spune că este Dumnezeu. Creatorul piesei plasează psihanaliza în contextul Vienei anului 1938 și al dezbaterii pe tema: există Dumnezeu?

Alte evenimente

Pentru învățămîntul francez secundar și superior, printre textele de cultură generală pentru sesiunea 2015, se numără, la tema visului, cartea lui Freud Interpretarea viselor.

***

Pe 7 februarie, în Londra, are loc evenimentul Explore our Training in Psychoanalysis organizat de The British Psychoanalytic Association. În cadrul acestei zile deschise puteți afla dacă ați fi potriviți pentru a învăța munca de psihanalist, acum sau în viitor.

--
Pagina realizată de Ana Drobotpowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa